bogdan.daradan noiembrie 4, 2012

Les Infideles sau “Infidelii”, sau sapte scurt-metraje puse cap la cap rezultand cele mai neobisnuite cazuri de adulter. Filmul de nationalitate franceza este un bilet aparent castigator, sapte regizori dirijati de insusi cel ce a monopolizat premiile Oscar, Michel Hazanavicius, reusesc sa creeze o vedere obiectiva a relatiilor extraconjugale infaptuite de sexul slab. Stilul filmului fragmentat in mai multe povesti este un regim adorat de catre francezi, un alt proiect similar este “Paris je t’aime” care a cunoscut un success neasteptat.
Subiectul filmului “Les Infideles” urmareste aventurile amoroase ale lui Jean Dujardin si Gilles Lellouche care interpreteaza diferiti indivizi in posturi comice, pe alocuri dramatice si foarte deocheate.

Adulterul este divizat in sapte viziuni diferite care sunt menite sa satirizeze absurdul cu care ne confruntam zilnic. Nuditatea care a patruns puternic si in filmele romanesti imediat dupa revolutie, este un specific European si in mai mare masura, specific filmelor frantuzesti unde vulgaritatea este ironic, armonioasa, si nu deranjeaza retina spectatorului. Indrazneala celor sapte vizionari este demna de apreciat deoarece ataca un subiect sensibil ce nu ofera siguranta financiara.

Scenariile sunt scrise de catre unul din protagonisti, Jean Dujardin, ce si-a marcat cariera odata cu rolul formidabil din “Artistul”.

“Les Infideles” ruleaza in cinematografe din 23 Noiembrie.

By Lungu Cosmin