bogdan.daradan februarie 16, 2012

Irina Nicoleta Scarlat este absolventă a facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, ASE Bucureşti, şi a unui program de masterat în Economie Politică la BI Norwegian Business School / ESCP Europe. Încă din timpul facultăţii a început să lucreze, acumulând astfel la doar 24 de ani o experienţă de muncă impresionantă pentru o tânără de vârsta ei – Irina a lucrat timp de un an de zile în resurse umane şi 2 ani în consultanţă business şi training. Activitatea Irinei în sectorul non-guvernamental este una remarcabilă, ea fiind de-a lungul timpului intern al Fundaţiei LEADERS, Director de Resurse Umane al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi ulterior Vice-Preşedinte Comunicare LSRS.

La întoarcerea acasă, Irina a pus bazele unei agenţii de comunicare, şi a înfiinţat, alături de Şerban Mogoş, Akcees Education – propria organizaţie ce îşi propune să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor.

Irina pune pasiune în tot ceea ce face şi lucrează neobosit, fiind conştientă de impactul pe care îl au activităţile sale. Energia şi entuziasmul pe care le posedă, alături de plăcerea găsită în toate proiectele pe care le întreprinde au ajutat-o să reuşească în tot ceea ce şi-a propus. Iar lucrurile frumoase nu se opresc aici…

REPORTER: De ce akcees şi ce înseamnă acest proiect pentru tine?

Irina: Akcees pentru că am avut norocul de a întâlni oamenii potriviţi la momentul potrivit, oameni alături de care am reuşit să îmi transform visele în realitate. Pe scurt, experienţa mea în organizaţiile non-guvernamentale şi dorinţa de a participa la schimbare, s-au întâlnit cu pasiunea pentru antreprenoriat a lui Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees Education. Organizaţia a luat naştere din dorinţa noastră de a contribui la dezvoltarea profesională a tinerilor, în primul rând prin susţinerea activităţilor antreprenoriale, dar şi prin facilitarea integrării pe piaţa muncii a tinerilor studenţi şi proaspăt absolvenţi. Pentru mine Akcees înseamnă posibilitatea de a contribui la schimbare, înseamnă aducerea oportunităţilor mai aproape de tineri. Eu am avut norocul să îmi văd visele devenind realitate – prin Akcees îmi doresc să ajut alţi tineri să facă acest lucru.

REPORTER: Spre ce zonă vreţi să targetaţi proiectele voastre?

Irina: Publicul nostru ţintă sunt tinerii având vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani care îşi doresc să se dezvolte profesional. Proiectele noastre se adresează acelor persoane care doresc să îşi dezvolte propria afacere, şi au nevoie de susţinere şi consiliere, dar şi tinerilor studenţi sau proaspăt absolvenţi care vor să aibă şansa de a evolua profesional în cadrul unei companii de top.

 REPORTER: Cand va începe akcees să deruleze primele proiecte?

Irina: Primul eveniment marca Akcees este evenimentul nostru de lansare organizat sub forma unei conferinţe – „Perspective de carieră pentru tinerii din România”. Acesta va avea loc sâmbătă, 25 februarie, în cadrul Hotel Residence Arc de Triomphe şi va reuni oameni de afaceri, antreprenori consacraţi şi tineri care vor avea ocazia să afle mai multe despre modul în care Akcees le va facilita accesul la oportunităţi. Proiectele vor urma evenimentului de lansare într-o succesiune firească – vom organiza sesiuni de training, evenimente de carieră şi şcoli de vară care vor ajuta participanţii să obţină rezultatele pe care şi le doresc pe plan profesional. Îi invităm pe toţi cei interesaţi să se înscrie la newsletter şi să fie alături de noi pe Facebook pentru a fi mereu la curent cu activităţile noastre.

 REPORTER:  Povesteşte câte ceva despre echipa ta

Irina: Suntem norocoşi că avem şansa de a lucra cu o echipă extraordinară – sunt oameni proactivi, motivaţi şi dinamici, oameni fără de care nu am fi putut construi organizaţia aşa cum ne doream. Profit de această ocazie pentru a le mulţumi pentru că îşi dedică zile şi nopţi pentru îndeplinirea obiectivelor noastre, pentru că sunt tot timpul acolo din dorinţa de a realiza tot ceea ce ne-am propus şi de a ajuta alţi tineri.

 REPORTER: Un mesaj pentru cititorii onlinestudent

Irina: Să aibă încredere în ei şi să profite de toate oportunităţile existente! Şi… îi aşteptăm cu drag la proiectele noastre.