Hoza Nicoleta Valeria martie 26, 2014

statuia_lui_traianSpecialiștii Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) vă invită la un nou curs multidisciplinar din cadrul programului educativ Duminica la muzeu, în data de 30 martie 2014, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, București.

De data aceasta, tema întâlnirii pe care o propune doamna Raluca Velicu, muzeograf în cadrul Secției Istorie Medievală, Modernă și Contemporană a muzeului, este George Enescu în evocările contemporanilor.

Personalitate marcantă a răscrucii dintre veacuri, George Enescu a impresionat nu numai prin creația sa muzicală, dar și prin calitățile umane apreciate de toți cei care l-au cunoscut. Astfel, pe drept cuvânt se vorbește astăzi despre ‘fenomenul Enescu’.

Evocări demne de atenție, referitoare la însușirile morale ale lui George Enescu, se află în Arhivele Naționale, în însemnările Reginei Maria a României. Ele sunt intitulate simplu: George Enescu. Prezentarea artistului alcătuită de suverană a stimulat dorința de a afla mai multe despre George Enescu — Omul.

În cadrul întâlnirii de duminică va fi prezentată o selecție de amintiri păstrate în arhive, ale celor care l-au cunoscut îndeaproape, de la cele mai înalte personalități (oameni politici, compozitori), la prieteni buni, persoane simple care i-au fost în preajmă, melomani și admiratori.

Pentru fiecare participare se achiziționează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de bilete. Înscrierile se fac la dna. prof. Daniela Niculescu, coordonatorul programului, pe adresa de e-mail a Secției Relații cu Publicul pr.mnir@gmail.com.

http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/MNIRpage