bogdan.daradan septembrie 15, 2011

Armonia, ritmul și melodia formeaza ceea ce numim noi –  “muzică”.  Pentru Marieta Pitel din orasul Chişinău, notele şi piesele muzicale înseamnă totul. Deşi are doar 17 ani şi este eleva abia in clasa a 10-a , Marieta se mîndreşte cu o multime de premii, atît în cadrul concertelor naţionale cît şi a celor internaţionale. Prima evoluare în scena a avut-o la vîrsta de 9 ani ,atunci cînd a participat la concursul “De la 5 la 10”,unde a obținut locul I. Talentele şi vocaţiile muzicale i-au fost remarcate de pe atunci, asfel din 2005 pîna în 2008,mica cîntareaţa activeaza în ansamblul de muzica pentru copii  “De Re micii”.

Au fost trei ani nemaipomeniţi.Eram ca o adevărata familie.Împreuna am avut numeroase piese,videoclipuri și participări la diferite concursuri din capitală. De asemenea cîntam şi solo, asfel la concursul “Ploaia de stele ”(2007)obţin locul I”.Ne marturiseste mica vedeta.

Sunt deja patru ani de cînd Marieta studiaza în Liceul Mihail Berezovski.Aici ea a îndrăgit vioara şi pianul. A lăsat  Do Re micii în urmă și s-a împritenit cu  ansamblul  “Lacrimosa” , iar în 2009 pleacă într-un turneu în Spania. ” Au fost clipe de neuitat. Zilnic aveam concerte în diferite orase ale Spaniei.Aveam piese atît coral cît și solo.” Pe lînga colaborarea în cor, Marieta fecventează şi orele de canto la studioul Rav Studio, profesor Dragos Buga.

Locurile premiante nu au ezitat sa intirzie nici la concursul Ring Star,unde Marieta se bucura de premiul mare,iar in septembrie 2009 se clasifica în semifinală. Mica stea  a Chisinăului nu ratează nici un concurs sau o noua provocare. Astfel,piesele ei(“Un minut fara tine”, “2 surioare”, “Scumpi parinti”,’Hora” s.a) au răsunat și în Centrul de agrement Moscova; Flacara si Restaurantul Ecuador,unde cucereste din nou locuri de frunte.

Fiind un copil deosebit, Marieta intotdeauna încearcă să fie la acelasi nivel cu prietenii și colegii săi.Chiar dacă este mereu preocupată cu muzica iar timpul liber nu-i ajunge niciodată,ea pune accent mai intîi pe  scoală şi apoi pe hobby. Pentru viitor,Marieta se pregăteşte pentru noi concursuri și noi provocări.

Autor: Daniela Hadei