bogdan.daradan noiembrie 9, 2011

Onlinestudent, copilul rebel din CRSC, alaturi de fratiorul mai mare businesslive.ro, partener media al evenimentului s-a infiltrat la cea   de-a treia editie a celei mai importante conferinte de tehnologie si afaceri web din Europa de Est. Pentru aceasta editie sunt asteptati 750 de participanti din peste 10 tari, in fata carora vor fi prezenti peste 35 de vorbitori internationali de top.

Ce se va intampla azi si maine in Bucuresti la How to Web!?

Specialisti si reprezentanti ai firmelor de top implicate in tot ce inseamna web industry, precum Lighbox.com, un important dezvoltator de aplicatii pentru mobile, concentrat pe dezvoltarea de aplicatii pentru Android; Nordeus, compania dezvoltatoare a Top Eleven, cel mai popular joc sportiv social din lume; Kolektiva/Fun Deal, platforma de tip daily deals lider pe piata din Europa de Est sau Huddle.net, companie dezvoltatoare de servicii de tip cloud sau UberVu, vor veni sa presteze live si sa te invete micile secrete ale afacerilor din zona de it si tehnologie.

Ziua de azi a fost sparta de Bogdan Iordache, gazda a evenimentului care ne-a introdus in lumea it-ului intr-o maniera cool de originala.

,,Am atasat la badge-urile voastre q.r-cod-uri pentru ca sunt mult mai cool decat cartile de vizita clasice si mult mai geek,,

Dupa Bogdan a urcat pe scena Doug Richard, un pilon esential al programului School for Startups. Doug a vorbit foarte entuziast despre inovatiile care orbiteaza in jurul afacerilor din zona de IT si tehnologie, despre erorile care apar in urma unor tranzactii prin PConline si multe alte picanterii din limbajul binar. In acest moment povesteste despre ce nu trebuie sa faci cand intri pe PConline.

In cadrul sesiunilor de intrebari, Doug Richard a demitizat teoria potrivit careia ne nastem antreprenori.

,,Nimeni nu se naste antreprenor. Toti ne nastem bebelus. 99% din lucrurile din jurul nostru le putem face invatand si exersand. Daca va dau acum o vioara nu veti putea canta la ea nu pentru ca nu v-ati fi nascut violonisti ci pentru ca nu ati cantat niciodata,,

Dupa prezentarea emotionanta a lui Doug, a urcat pe scena un guru al ,,zonei crepusculare,, web 2.0 – Pablos Holman, care a vorbit si a prezentat hackering/ul ca fiind o componenta vitala a industriei de IT.

,,Un hacker nu va intreba niciodata ce este un smartphone ci ce pot eu sa fac din el sa faca!? Este vorba de o perspectiva care revolutioneaza si a revolutionat industria de it, de mobile, de hi-tech. Spre exemplu, noi am conceput in Africa un program care prajeste femelele de tantari care poarta malaria cu ajutorul laserului. Laserul este instalat intr-un gard in jurul unei locuinte care recunoaste frecventa batailor de aripi ale femelelor tantar purtatoare de malaria si le ucide,,

Pablos Holman a captat atentia din primele minute cand a aratat intr-o demonstratie live cum se poate goli un cont de card sau cum se poate desface un lacat cu o cheie obisnuita.

In acest moment pe scena HOW to WEB ruleaza prezentarile unor tipi inovativi din cadrul evenimentului StartUp Challenge.

S-a terminat pauza si la vorbitor a urcatAlastair Michell din partea Huddle.net.  Alastair a abordat o problema delicata si anume disparitia business-ului clasic. Sincer aici il inteleg. Cine mai are nevoie de presa scrisa cand exista aplicatii de mobil de citit presa, Kindle device iar smartphone-urile au un market share care descurajeaza posta clasica. Eu, personal, nu am mai trimis o scrisoare de 10 ani.

Tot cu statistici a venit si Alastair despre expansiunea business-urilor in zona de online. Acum orice promotie are un q.r.code atasat.

Voi reveni cu update-uri constante!