bogdan.daradan noiembrie 21, 2012

Juriul a cules și a ales! Apoi a decis! Frunzele de laur bat tobele iar surlele nu mai respiră pentru ieșirea din incubator a sclipitoarelor condeie. Să anunțăm premianții IDC ai ediției a III-a. 🙂

Prin urmare, AdLittera Project organizează pe 24 noiembrie 2012, festivitatea de premiere a ediției a III-a a Concursului literar național „Incubatorul de condeie” la ora 16:00, în Stabilimentul de Arte Grafice Energiea.

Accesul la „încoronarea” condeielor de-abia ieșite din cuibar este liber (rude, prieteni, parteneri). Avem plăcerea de a vă invita alături de premianți, alături de organizatori și de juriu. Laureații celei de-a doua ediții a Concursului IDC sunt:

Secțiunea Poezie:

Ilinca Pop (București, n. 1994)

Ioan Olimpiu Șerbu (Agnita, n. 1983)

Octav-George Adamescu (București, n. 1990)

Teodora Gheorghe (București, n. 1988)

Marius Adrian Lăzărescu (Pitești, n. 1960)

Secțiunea Proză:

Ioan Olimpiu Șerbu (Agnita, n. 1983)

Ionuț Vasilescu (București, n. 1981)

Gabriel Constantinescu (București, n. 1962)

Sorana Cancel (Nicolae Bălcescu, Bacău, n. 1994)

Dorina Tătăran, (București, n. 1973)

Ana-Sabina Yamamoto (București, n. 1984)

Constantin Capră-Ene (Râmnicu-Vâlcea, n. 1970)

La decernarea premiilor se va alătura poetul Răzvan Țupa, lectorul Atelierelor de Creative writing de la această ediție a III-a, care va înmâna Premiul Revistei SemneBune. Laurii sunt oferiți Dianei Bădică, pentru deschiderea de a folosi poezia ca pe un instrument de auto-cunoaștere și de reinventare. Selecția a fost făcută dintre toți participanții la Poeticile Atelierelor IDC înscriși în concurs.

Juriul din acest an a avut următoarea componență: Gabriela Lazăra, Bianca Dobrescu (premiate la ediția precedentă) – secțiunea de poezie, condusă de poeta Ofelia Prodan și poetul Sorin Lucaci; Andreea Rău și Adrian Mircea (premiați la ediția precedentă) – secțiunea de proză scurtă, prezidată de romanciera Cristina Nemerovschi și scriitorul Sorin Delaskela.