Tineretul Liber ianuarie 30, 2016

Tânărul inventator vâlcean Ionuț Budișteanu (22 de ani) a declarat, pentru AGERPRES, că este bucuros de faptul că Revista Forbes l-a nominalizat printre cei mai importanți tineri europeni sub 30 de ani din domeniul industrial.

„Sincer, mă onorează acestă nominalizare, mai ales că s-a vorbit frumos, pozitiv despre România la Forbes. Dar mai mult, mă bucură faptul că nominalizarea a venit în urma reușitei mele în domeniul roboticii industriale. Că a fost apreciată investiția mea de la Râmnicu Vâlcea, aici unde am demonstrat că se poate, unde am deschis o fabrică de roboți industriali și care deja merge bine. Avem 80 de comenzi, expediem chiar acum la Suceava o comandă. O fabrică ce realizează roboți care asamblează dispozitive electronice, telefoane mobile, plăci de calculator etc”, a declarat Budișteanu.

Revistă americană Forbes a făcut publică lista celor mai cunoscuți tineri europeni din domeniul industrial. Printre aceștia se află și Ionuț Budișteanu, un tânăr din Râmnicu Vâlcea pasionat de informatică, programare, algoritmi și, în ultimii ani, robotică.

Chiar dacă este plecat în Capitală unde este student, tânărul a a inaugurat recent o fabrică de roboți industriali la Râmnicu Vâlcea.

Revista menționată a publicat recent un top al celor mai de succes 300 de tineri din Europa, pe 10 domenii de activitate, alături de Ionuț Budișteanu mai figurând în acest clasament alți trei tineri români.