Hoza Nicoleta Valeria decembrie 3, 2012

Reţeaua Internet şi sistemele de telefonie mobilă au reînceput să funcţioneze, sâmbătă după-amiază, la Damasc, după trei zile de întrerupere completă, iar regimul Bashar Al-Assad a anunţat că au fost efectuate „lucrări de întreţinere”.

Agenţia oficială de ştiri, SANA, a anunţat că Internetul şi sistemele de telefonie au fost repuse în funcţiune după efectuarea unor „lucrări de întreţinere”.

Statele Unite au acuzat regimul Bashar Al-Assad că a întrerupt liniile de telecomunicaţii în mai multe regiuni din Siria, pe fondul confruntărilor militare între rebeli şi serviciile de securitate. Opoziţia siriană a anunţat joi că liniile de telecomunicaţii, inclusiv Internetul, au fost întrerupte, în mai multe regiuni din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat vineri că erau oprite reţelele de telefonie fixă şi mobilă, precum şi Internetul. „Condamnăm acest nou atac împotriva libertăţii de exprimare şi comunicare, atribuit regimului de la Damasc”, declara vineri Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american.

 

Sursa articol Mediafax