bogdan.daradan august 6, 2012

 Va voi prezenta un film mai indepartat deoarece mi-am promis ca nu ma voi lega de toate scursurile ce urmeaza sa apara, mi-am promis ca voi promova filme bune, sau cel putin nu un sac de muschi cu o mitraliera in mana.


 Hope Springs este o comedie romantica excelent realizata de catre regizorul David Frankel al carui bine cunoscut success, “The Devil wears Prada” i-a adus renume pe plan mondial.

Febletea sa Meryl Streep joaca rolul unei sotii (Maeve) dezamagite pe plan sentimental de catre sotul ei Tommy Lee Jones (Arnold) dupa un mariaj de 30 de ani. Arnold este rigid si nu accepta nimic nou izolandu-si simtirile in timp ce Maeve este deschisa si este in stare sa faca orice pentru a recupera flacara dragostei. Cei doi fac pasul si se ‘inroleaza’ intr-o serie de sedinte cu un faimos psiholog ce intentioneaza sa-i ajute sa se redescopere. Arnold este impotriva acestei manifestari insa se lasa dus de val la rugamintile sotiei. Maeve, o adevarata martira, experimenteaza lucruri noi in tentativa de a-i resuscita interesul lui Arnold. Psihologul este jucat de catre Steve Carrel, un titan al comediei care nu isi iese din tipar si surclaseaza multe nume mari ale Hollywood-ului.

 Filmul urmareste drama cu care din ce in ce mai multi oameni se confrunta, lipsa interesului pentru celalalt partener dupa o perioada indelungata de timp. Desigur, exista multe cazuri fericite si speram ca si povestea ‘Doamnei de Fier’ si a ‘Barbatului in negru’ va sfarsi in ropote de aplauze.

Pe langa actorii de seama, muzica filmului este un atu remarcabil, fiecare melodie atinge perfectiunea intr-o stransa legatura cu secventa redata. Theodore Shapiro este compozitorul preferat al regizorului, acesta creand linia melodica pentru majoritatea filmelor sale.

 Premiera in Romania este pe 21 Septembrie 2012.

By Cosmin Lungu