bogdan.daradan mai 25, 2011

Esti elev de liceu si vrei sa fii un student diferit!? AIESEC te invata cum si te ajuta sa cresti in cariera si nu numai prin programul GROW. Elevii care termină clasa a X-a și a XI-a se pregătesc pentru alegerile de carieră vara aceasta în cadrul Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 5-a ediție.

Liceenii din anii terminali se pot înscrie pentru ediția Grow 1.1&1.2 din 2011 pe www.growedu.ro începând cu data de 24 mai, dar nu mai târziu de 1 iulie. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze.

Pot participa elevi din 13 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara. În fiecare oraș, echipa de organizatori locali stă la dispoziția elevilor interesați să se alature Grow sau să-și continue aventura începută în 2010.Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru următorii participanți, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. Pentru vara aceasta, temele explorate în Grow sunt: Grow 1.1 Grow 1.2Management de proiect – avansat Calea mea vocațională; Managementul oamenilor Oportunități în carieră; Negociere Antreprenoriatul – o altă alegere în viață; Relaționare Branding personal; Elemente de bază în leadership;  CV-ul și interviul Dezvoltarea unei atitudini proactive; Managementul timpului – managementul priorităților„Cine sunt eu?” – Valori, misiune și viziune personale Valorile personale – rădăcina alegerilor în viață; Orientare în carieră Atelier motivațional.

Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC și prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.Grow 1.1&1.2 este cofinanțat prin Serviciul European de Voluntariat, Acțiunea 2 a programului „Tineret în Acțiune‟, și se bucură de sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Wrigley, Xerox, Qual Media, Catalyst precum si de suportul partenerilor media: Kiss Fm, Prima TV, Zile si Nopti, Media Image si White Image.