Hoza Nicoleta Valeria mai 30, 2014

10371586_569008816546289_6880711998082389604_nTimp de patru zile, bulevardele Capitalei Romaniei vor fi cucerite de 230 de actori din 9 tari care participa la Festivalul Internațional de Teatru de Strada – BFIT in the Street!

Astfel, în perioada 29 mai — 1 iunie, Primăria Capitalei prin ArCub readuce teatrul pe străzile Capitalei și, timp de patru zile, Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul istoric și pe bulevardele centrale ale Bucureștiului vor defila mașinării spectaculoase, păpuși gigant, personaje fantastice, completate de efecte pirotehnice și momente de improvizație. Nici anul acesta nu vor lipsi spectacolele extreme ce îmbina dansul cu elemente de acrobație, instalațiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele desprinse din basme.

Ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, la Festivalul Internațional de Teatru de Strada B-FIT in the Street! vor participa companii specializate în teatru de strada, provenind din state precum Romania, Spania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Slovacia, Belgia, Italia și chiar din Australia.

Printre reprezentațiile de excepție care vor avea loc in cadrul festivalului B-FIT in the Street! 2014 se numără spectacolul de jocuri și lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmbovița, în zona Piața Unirii; Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe; show-ul halucinant al artiștilor din Mirror Family (Top Event Shows); reprezentațiile companiei Transe Express din Franța: păpușile gigantice Divas, care vor umple centrul orașului de culoare și divertisment sau trupa Celestial Carillon, care, timp de 50 de minute, va inunda cerul Capitalei cu jocuri impresionante de lumini.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Afla mai multe despre program AICI.