Hoza Nicoleta Valeria august 30, 2014

fluturi-tropicali-vii-la-muzeul-antipaMuzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ anunță prelungirea expoziției ‘Lumea fluturilor’, deschisă în grădina acestuia în data de 3 iunie 2014, până în data de 14 septembrie 2014.

Vizitatorii vor avea posibilitatea de a vedea peste 15 specii de fluturi exotici, zburând liber, în sera special amenajată în grădina Muzeului ‘Antipa’, dar pot avea și ocazia de a fi martori la ‘nașterea’ unui fluture care-și părăsește învelișul de nimfă. În expoziție, insectele vii sunt prezentate și prin texte de informare cu privire la denumirea speciei, țările de origine, comportament și ecologie etc.

Toate speciile prezentate în cadrul expoziției sunt distribuite pe areale relativ largi, iar existența lor nu este considerată a fi periclitată în vreun fel. Exemplarele prezentate provin din pupe obținute prin creșterea omizilor în ferme specializate aflate în diferite țări cu climat tropical (Filipine, Costa Rica, Thailanda, Indonezia, Uganda, Kenya etc).

Prețurile biletelor sunt de 10 ron/copil/student/pensionar și 12 ron/adult. Copiii cu vârste mai mici de 2 ani au gratuitate.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului ‘Antipa’:

www.facebook.com/muzeulantipa