Hoza Nicoleta Valeria noiembrie 28, 2012

WAZ (West Allgemeine Zeitung) apreciaza tehnica spectaculoasa in care e realizata expozitia

Deschisă recent la prestigioasa galerie CHROM din Bochum, Germania, expoziţia „Another Language” a tinerei pictoriţe Ana-Ştefania Andronic (BUZU) înregistrează un cert succes.

Printre vizitatori s-a numărat şi cronicarul plastic al publicaţiei WAZ (West Allgemeine Zeitung) care s-a exprimat în termeni de apreciere a acestei colecţii de tablouri realizată printr-o tehnică experimentală spectaculoasă.

„Tot ceea ce ne imaginăm este real”

Caricaturi, capete de animale, mulţi ochi şi alte creaturi fantastice care par a fi ieşite dintr-un vis şi se uită la privitorul tablourilor Anei Andronic (Buzu, după numele de artist). Lucrările care au luat naştere în Bucureşti sunt expuse pentru prima dată în Germania la galeria Chrom.

Ce este deosebit în lucrările artistei care a terminat Facultatea de Arte în Bucureşti este faptul că sunt pictate cu culori fosforescente acrylice care prind viaţă pe întuneric sau la lumina UV, iar punctul aparte este faptul că lucrările psyhedelice ale artistei crează un efect 3d când te uiţi la ele. Ca şi motto al expoziţiei artista prietenoasă, dar şi uşor excentrică, a împrumutat un citat de-al lui Picasso care spunea aşa: „Tot ce îţi poţi imagina este real”.

Artista a reuşit să creeze în lucrările ei o lume onirică şi plină de simboluri, ea spune că „fiecare lucrare reprezintă de fapt o călătorie”. Stilul ei se apropie de lumea psyhedelica a hipioţilor din anii 60-70. Se văd anumite influenţe de manga, graffiti,bd sau street art, influente care îmbogăţesc lucrările artistei şi care prin culori şi efectul 3D le face să fie foarte deosebite. Artista ştie foarte bine că aceste culori fluorescente nu au o valoare artistică, dar prin lucrările ei a reuşit să le dea o valoare deosebită. În timpul vernisajului artista a pictat pe pânză o lucrare în genul street art.

Ea a fost reprezentată de galerista Doina Talmann, care împreună cu proprietarul galeriei Marcus Welt a organizat numeroase expoziţii. Cu ocazia acestei expoziţii „another language” se sărbătoresc 2 ani de înfiinţare a galeriei Chrom. 

 

Sursa articol Amosnews