Tineretul Liber ianuarie 9, 2008

În locul caltaboşilor, al sarmalelor şi al mirosului proaspăt de brad, unii studenţi au preferat să-şi petreacă revelionul chiar în camerele înghesuite din căminele în care s-au cazat, în toamnă. În complexul de cămine Grozăveşti al Universităţii din Bucureşti, agitaţia pregătirii marelui eveniment a început cu câteva zile înainte. Mobilizarea de forţe a stat la baza succesului petrecerii: gospodinele au gătit mâncărurile specifice sărbătorilor, pe reşourile înnegrite de grăsimea arsă, acumulată de-a lungul timpului, prietenii invitaţi s-au ocupat de aprovizionarea cu torturi, iar băieţii s-au ocupat de înveselirea atmosferei. Cum li s-a părut petrecăreţilor inediţi „balamucul” creat pe holurile căminelor, ne-au spus-o chiar ei!

„Noi suntem o gaşcă unită, ne place să ne distrăm! Cel mai important este cu cine petreci revelionul şi dacă te simţi bine! E important cum sărbătoreşti, nu unde eşti!”, ne-a spus Corina (24 ani), masterandă la Facultatea de Biologie. Împreună cu alţi prieteni au zguduit pereţii căminului, mai tare decât colegii de la camera 119, de la etajul inferior, care au sărbătorit şi ei, tot în cămin, trecerea dintre ani. Viitorii biologi s-au organizat ca la carte, în cele 3 camere proprii: una era folosită pe post de depozit pentru hainele şi bagajele invitaţilor, una era pentru dans, iar a treia pentru masă şi jocurile pe calculator.

După petrecerea din Piaţa Constituţiei au venit acasă, unde şi-au încălzit pe reşou mâncarea gătită chiar de ei şi „s-au împuşcat în gât”, adică au băut până spre dimineaţă, după cum ne-a spus Alex (23 ani), student la Facultatea de Istorie. „N-am putut să plec acasă, în Moldova, pentru că am avut treabă în oraş. În cămin nu am fost prea gălăgioşi, pentru că am chiuit mai mult în piaţă. A fost frumoasă toată distracţia!”, ne-a spus el. Au fost şi studenţi care nu au avut posibilitatea materială de a merge acasă şi care şi-au petrecut, de nevoie, revelionul în cămin.

„Am stat cu prietenul meu în cameră şi ne-am uitat la televizor, ca doi moşi, dar nu a fost aşa rău precum şi-ar închipui unii. Am avut şi eu ocazia să mă odihnesc, pentru că, pe lângă facultate, am şi un job. Am auzit muzică pe hol, dar nu m-am băgat în seamă cu acei studenţi, pentru că nu îi cunosc”, ne-a spus Daniela, studentă la Geografie.

După petrecerea studenţilor, femeile de serviciu au fost nevoite să frece vinul uscat pe culoare şi să arunce la ghenă pungile de gunoi. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră ce-i aici! E dezastru! Nu mai zicem nimic, pentru că şi noi, dacă eram tinere, la fel ne distram!”, ne-a spus tanti Florica, una dintre îngrijitoare.

Ziarul: Gandul