bogdan.daradan decembrie 12, 2011

Costin Rusu este student la Facultatea de Imagine şi Film, iubeşte înotul, teatrul, dansul (a fost membru al trupei de streat-dance Freak OUT), dar cel mai mult iubeşte fotografia. Motto-ul lui “Culoarea face totul” inspiră fiecare fotografie pe care o realizează, fie că vorbim de aparate digitale sau aparate cu rol film, iar mai nou se dedica trup si suflet cinematografiei, sau ,,fotografiei in alerta,, cum ii place lui sa numeasca filmul. Dar sa lasam camera sa deruleze cadre linistita…

REPORTER: Cum te simţi ca student la Imagine şi Film?

Costi: Ma simt extraordinat şi mi s-a parut un pas firesc, pentru ca fotografia a fost motivul alegerii acestei facultati.  As vrea sa trec de la o singura fotograma la o multitudine de fotograme care sa imi transpuna mesajele si mai bine decat o face o fotografie ,simt ca am ceva de spus lumii intregi.

REPORTER: Şi cum rămâne cu fotografia?

Costi: Recunosc că timp prea mult pentru fotografie nu mai am, dar am invatat sa combin totul si sa am ca rezultat exact ce imi doresc, adica imi scriu pe foaie ideile si le dezvolt impreuna cu prietenul meu Cosmin si concep cadre din fotografii, pentru ca in fotografie primesc diverse provocari, provocari care contureaza exact cea ce imi place.

REPORTER: Care e regizorul tau preferat?

Costi: Nu iti pot da un singur nume de regizor, dar cu siguranta din cei vechi, regizorii cu istorie ar fi Michelangelo Antonioni si iti pot recomanda tie si celor care citesc acest intervi , un film „Blow up” , e un film de imagine exceptional, facut de maestrul Antonioni, iar dintre regizori Romani contemporani imi place foarte  mult Cristian Mungiu.

REPORTER: Ce filme iti plac si de ce?

Costi: Imi plac foarte mult filmele lui Jim Carrey, toate, este actorul pe care atunci cand il vad, prin mimica sa putin exagerata emana o energie pozitiva imensa, te face sa zambesti in orice situatie, imi plac foarte mult filmele de imagine, unde intalnesc idei ce ma inspira, iti pot da titluri „All that Jazz” ,” Blow up” ,”Ivan Child’Hood”, filme a lui Pierre Etaix , imi plac si animatiile sa stii sunt filmele care ma intorc in timp si imi redau spiritul de copil, imi plac foarte mult filmele psihologice, imi plac filmele care lasa loc de interpretare , depinde, fiecare film creat are ceva de zis, fiecare regizor, operator isi transpune cu multa putere si pasiune cea ce simte intr-un film . Da-mi voie sa inchei aici cu un citat ” Un operator manuieste camera, la fel cum un dirijor isi conduce orchestra” .

P.S.: Pentru mai multa culoare in viata voastra https://www.facebook.com/pages/Rusus-Photography/171810812889743