bogdan.daradan august 8, 2011

ARC 2011 – Sulina este un proiect 100% romanesc pentru toti tinerii de etnie romana din Europa si nu numai. Iniţiat în anii ’90 şi reluat în anul 2009, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi derulat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, programul de tabere de vară „ARC” se adresează copiilor şi tinerilor români de peste hotare. In cadrul acesti program se intalnesc tineri din Basarabia cu tineri din Bucovina, Grecia, Bulgaria, Italia, America si alte state. Printre acesti tineri s-a numarat si tanara jurnalista Daniela Hadei, studenta in anul II la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii de Stat din Republica Moldova. Prezenta la Sulina in editia ARC 2010, Daniela a fost fericita cand a fost selectata si pentru editia ARC 2011. Prezenta la mijlocul lunii iulie la Sulina, Daniela s-a gandit sa ne impartaseasca emotiile si dorintele intr-un scurt intermezzo pentru editorii onlinestudent.ro.


Reporter. Stiu ca ai fost in acest an unul dintre tinerii basarabeni care a fost in zona Sulina. Cum a fost experienta din acest an fata de anul trecut?

Daniela: Anul trecut am participat la scoala de vara , și am avut ocazia să petrec cele 2 saptămîni în compania tinerilor români de pretutindeni. Am vizitat România în lung și-n lat  alături de membrii Departamentului pentru românii de Pretutindeni după care am ajuns la Sulina unde am avut parte de o experiență de neuitat. Eram pentru prima dată într-o zonă atît de liniștită și înconjurată de ape. În fiecare zi aflam cîte ceva nou, util și interesant. Anul acesta însă, am fost la odihna in cadrul taberei ARC 2011,împreună cu alti tineri moldoveni, colegi de facultate și echipa Casei Limbii Române din Chișinău. Am rămas plăcut surprinsă cînd i-am revăzut pe organizatorii care au fost și vara trecută în tabără, deja mă simțeam ca într-o famile, eram acasă, căci cunoșteam fiacare colțișor din Sulina. Atît vara trecută, cît și vara aceasta petrecute la Sulina au fost cele mai frumoase momente din viața mea.Sper să mai merg acolo pentru ca iubesc Romania pana peste cap.

Reporter: Ai ales sa fii studenta la Jurnalism in Republica Moldova. De ce ai ales aceasta facultate?

 

Daniela: Am ales sa fiu studenta la Jurnalism pentru că mereu mi-am dorit acest lucru. De mic copil alergam cu reportofonul în mînă și îmi plăcea să fiu prezentatoare la diferite concursuri. Jurnalismul a fost visul meu și nu am ezitat să îl realizez.


Reporter:Ce planuri ai pentru urmatoarele luni?

Daniela:În cîteva săptămîni urmează să încep anul de studii. Este ultimul an de facultate în care trebuie să lucrez la teza de licență. Nu pot face previziuni, însă cred că în următoarele luni, urmează să colaborez cu o instituție media.


Reporter: Ce iti doresti cel mai mult?

Daniela: Îmi doresc foarte mult să domine pacea în lume și înțelegerea între popoare. Fiecare dintre noi să facem ce iubim și să iubim ceea ce facem.

Interviu realizat de Bogdan Daradan