bogdan.daradan mai 26, 2010

Dan Costache este studenta la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice, in an terminal. Recent a absolvit si un curs online de Jurnalism si Comunicare Media. Dar Dana nu s-a oprit aici. Fire ambitioasa, dupa finalizarea primului an de facultate si-a testat timid competentele si abilitatile printr-un job part-time. „Am luat aceasta decizie atunci pentru ca voiam intai sa ma obisnuiesc cu ceea ce inseamna o slujba si responsabilitatile ce deriva de aici. M-am angajat  intr-un call-center pe postul de agent relatii cu clientii Orange. Am luat contact zi de zi cu foarte multi oameni lucru care m-a ajutat foarte mult pentru ca am invatat sa comunic si sa imi depasesc timiditatea”, ne-a marturisit Dana.

Dupa aproape un an in call-center, Dana a trecut de la programul part-time la programul full-time in cadrul unei companii bancare unde lucreaza si in prezent ca agent vanzari servicii bancare. ” Este un alt job, am alte responsabilitati, dar, in principiu, aceeasi sarcina si anume aceea de a comunica si de a furniza un serviciu de calitate. Postul de agent de vanzari in compania unde lucrez mi-a adus o multime de provocari: de la intrarea in contact cu oameni din mediul rural – cu care trebuia sa folosesc un limbaj comun-, cu studenti,  pana la contactul telefonic si intalniri cu antreprenori, presedinti ai unor asociatii, unde atmosfera este mult mai pracmatica si mai elevata”, ne-a dezvaluit Dana. Dar lucrurile nu se opresc aici…

Reporter: Cum arata Dana intr-o zi obisnuita de munca?

Dana C.: Frumoasa intrebare. In general sunt o persoana deschisa, responsabila, ambitioasa si imi plac provocarile. Punctul meu forte? Cred ca perseveranta.

Reporter: Ai schimba ceva la tine?

Dana C.: Din punct de vedere profesional, nu as schimba nimic la mine. Momentan sunt in formare. Incerc sa invat doar lucrurile bune de la oamenii cu care intru in contact zi de zi, incerc sa-mi corectez anumite atitudini, comportamente si conceptii – atunci cand imi dau seama ca sunt gresite – inca dinainte de a se “pietrifica” si de a se transforma in “bad habits” sau principii de conduita in viata profesionala. Pe plan personal, as vrea sa schimb “oceanul” de naivitate in care inca ma scald si cateodata ma mai si “inec” si sa incep sa invat caror oameni sa le acord increderea mea si carora nu si asta pentru ca, dupa cum stii, inima are propria ei ratiune, propria ei stare de fapt care de multe ori nu e atat de matura sau responsabila ci mai curand este boema si visatoare:)

Reporter: Ai vrea sa devii o femeie de cariera sau deja crezi ca esti pe acest drum?

Dana C.: Titulatura  de “femeie de cariera” nu mi se potriveste momentan, avand in vedere varsta pe care o am si faptul ca abia sunt la inceput de drum.  Daca ma intrebi daca vreau sa ajung o “femeie de cariera”, atunci raspunsul meu ar fi conditionat. Atata timp cat asta ar inseamna sa imi pot “trai“  viata in completare cu respectiva cariera, raspunsul ar fi pozitiv. In schimb, nu sunt de acord cu definitia “femeii de cariera” din  prezent si anume : femeia care munceste de la 8:00 la 18:00, dar mai sta si dupa program pentru ca are deadline-uri peste deadline-uri, care din cauza lipsei de timp, mananca doar fast-food, se cocoseaza in fata unui amarat de laptop, isi neglijeaza sotul pe care oricum il vede doar 2 ore pe zi, nu stie cand copilul ei a spus primul cuvant – asta daca are timp sa faca unul- pentru ca era plecata in celalalt colt al tarii si lista ar putea continua. NU! Asa ceva NU! Categoric NU! Pentru mine sunt lucruri mult mai de pret decat o relaxare economica…Vreau sa cred ca intr-un viitor apropiat o “femeie de cariera” va sti cum sa-si construiasca atat o cariera, cat si o viata de familie, o femeie care sa stie ca ambele sunt la fel de importante. Ma opresc aici pentru ca simt ca ar mai fi multe de spus si spatiul e limitat, chiar daca vorbim de online pentru ca am si eu ceva experienta in domeniu:)

Reporter: Ce ai face daca ai avea o functie de conducere intr-un call-center?

Dana C.: Interesanta provocare!  Avand in vedere ca am lucrat intr-un call-center, am sa-ti spun primele 3 lucruri care mi-as fi dorit sa se intample in perioada cand lucram la Orange si pe care eu, in calitate de manager, le-as face :

1. Mi-as consilia mai des subalternii, mai ales pe cei mai noi. De cel putin 2 ori pe luna le-as evalua performantele si le-as da sfaturi in legatura cu ce ar mai trebui imbunatatit in activitatea lor curenta.

2. Mi-as motiva angajatii cu bonusuri si team-building-uri  organizate de companie.

3. As mentine o legatura foarte stransa cu subalternii pentru a fi mereu la curent cu ceea ce se intampla in companie in treapta ierarhica inferioara mie, astfel incat sa-i pot ajuta cand se ivesc probleme si pentru a incerca sa fiu cat mai obiectiva in solutionarea acestora.

Reporter: Cum e Dana Costache cand nu e la job?

Dana C.: Ca orice tanar, iubesc muzica, dansul (am luat si lectii de street dance si acum ma pregatesc pentru cursuri de salsa), filmele. Imi place sa scriu, dar nu folosesc cuvinte mari si nu caut sa impresionez. Scriu simplu, dar sincer si profund. Ma inspir din ceea ce traiesc, aud, vad, simt –eu si ceilalti. Imi place sa merg la teatru, sa merg cu trenul, sa-mi “incant” prietenii cu “vocea” mea –la karaoke, acasa, in masina, la facultate si oriunde m-as afla- sa port discutii in contradictoriu, sa ma plimb in aer liber, sa gatesc, sa visez cu ochii deschisi, sa-mi fac planuri, sa iubesc, sa cunosc oameni interesanti, intr-un cuvant CHIAR IMI PLACE SA TRAIESC!

1 thought on “Dana Costache: Nu vreau sa devin „femeia de cariera” din prezent

  1. felicitari!!!!!intr-adevar o fata demna de apreciat ,ma bucur mult pentru tine…si multa ,multa bafta in continuare!!!te pup danutza si iti urez tot binele din lume si mult succes!!!

Comments are closed.