bogdan.daradan decembrie 13, 2011

Cosmin Andrei Lungu s-a nascut la 13 ianuarie 1992 si studiaza in prezent la Institutul Goethe din Capitala. In timpul liber regizeaza spoturi, filme de scurt metraj si filmeaza tot ce prinde. Se defineşte ca fiind un tip sociabil, care lucreaza cu placere cu oamenii si cu ideile lor…Dar sa-l lasam pe el sa-si spuna povestea…

REPORTER: Cum iti definesti activitatea ca regizor?

Cosmin Andrei Lungu:  Din punctul meu de vedere, ca regizor, realitatea inconjuratoare ti se înmaneaza campului tau vizual ca o bucata de plastelina si care asteapta sa fie modelata ca in basmele cu zmei si eroi gen Greuceanu. In asta consta provocarea mea. In incercarea de a transforma realitatea banala in ceva insolit.

REPORTER: Cu ce regizori mari ti-ar placea sa colaborezi?

Cosmin: Haaa… E greu de spus, pentru ca mai am mult de munca, dar deocamdata cel care mi-a atras atentia intr-un mod foarte placut este Ang Lee, dar mai este si Derek Cianfrance, care a trecut de la documentare la filme de lung metraj si se descurca minunat.

REPORTER: Ce genuri de productii cinematografice sunt pe gustul tau?

Cosmin: Eu sunt un iubitor al comediei de orice fel, deci, orice comedie ce il include pe Adam Sandler, Kevin James sau Seth Rogen este bine primita. O anumita productie ar fi „Taking Woodstock” al lui Ang Lee. Nu o spun doar pentru ca sunt un mare iubitor al acelei perioade, ci si din punct de vedere regizoral. Filmul reuseste sa redea acea atmosfera unica de la faimosul eveniment, deasemenea fiind inspirat din fapte cat se poate de reale. Dupa parerea mea, are o nota profunda de perfectiune.

REPORTER: Ce asteptari ai de la 2012?

Cosmin: Pentru 2012 nu pot sa spun ca am niste planuri prestabilite, de obicei in cariera de regizor, lucrurile te lovesc din stanga si dreapta si nu poti sa-ti faci un plan nici de pe o zi pe alta. Ceea ce mi-am propus insa, este sa aduc pe micile ecrane un scenariu la care lucrez deja de ceva timp bun. Nu spun mai mult. In rest, numai urari de bine.