Maria Andrei februarie 16, 2015

Luni, 16 februarie 2015, la orele 12.00, în amfiteatrul A01 de la Universitatea de Vest din Timișoara (incinta de pe bd. Vasile Pârvan, nr. 4) are loc cea de-a cincea conferință de presă din cadrul proiectului IPA Cross Border cod 1324 Living Heritage – an Unlimited Resourcefor Tourism Development.

Implementat de Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de aplicant principal, respectiv de Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș, Institutul Intercultural Timișoara și Primăria Kikinda, ca parteneri, proiectul a ajuns acum la etapa organizării unei serii de activități formative, cu caracter didactic, pe prezentarea cărora se va axa conferința de presă.

În acest sens, în săptămânile care urmează, vor fi organizate nu mai puțin de patru serii de cursuri de formare, după cum urmează:

în intervalul 26 februarie — 2 martie, Universitatea de Vest organizează la Timișoara o școală de iarnă intitulată Patrimoniu cultural și dezvoltare regională, destinată studenților, elevilor și tinerilor profesori din România și Serbia interesați de problemele patrimoniului cultural;

în intervalul 2-6 martie, Institutul Intercultural Timișoara organizează la Buziaș, un curs de ghizi în comunități; în același timp, Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș organizează tot la Buziaș un curs de ghizi pentru orașe;

în intervalul 9-13 martie, la Herculane, în organizarea Institutului Intercultural din Timișoara, va avea loc un curs de valorificare a patrimoniului cultural.

În derularea școlii de iarnă și a celor două cursuri de ghizi vor fi implicați specialiști ai celor trei instituții românești partenere în proiect, în vreme ce cursurile de valorificare a patrimoniului vor fi susținute experți ai Mihai Eminescu Trust.

La cursuri sunt așteptați participanți din România și Serbia, studenți, elevi, actori culturali, tineri profesori, reprezentanți ai comunităților locale, operatori de turism, precum și orice alte categorii interesate de problemele patrimoniului cultural regional.

În numele echipei de proiect, Prof. Dr. Otilia HEDESAN