Hoza Nicoleta Valeria mai 26, 2014

banner victoriaFestivalul de Film Victoria crede în spiritul liber și este gata să primească pe cei care aleg un stil de viață alternativ.

De aceea Agenția Creionetica își împachetează campania, își ia clipurile Consumix în spate și pleacă din aglomerația marelor orașe. Pentru trei zile, se înscrie la un maraton de scurt-metraje, documentare, filme premiate, concerte și distracție cât cuprinde.

Consumix a început la finalul lunii noiembrie 2013 din initiativa echipei Creionetica și problematizează un fenomen cât se poate de actual: societatea de consum în care trăim. Printr-o serie de clipuri, afișe și povestiri, Consumix stârnește interesul publicului pentru o viață trăită sănătos și cu respect pentru natură.

Campania a abordat până acum cinci subiecte: sucurile, bumbacul, cosmeticele, mașinile și telefoanele mobile. Clipurile Consumix vor rula în cadrul Festivalului de Film Victoria, un eveniment cultural destinat consumatorilor urbani de filme și muzică bună.

A doua ediție a Festivalului de Film Victoria se va deschide pe 26 iunie cu filmul ”Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil, la Casa de Cultură și va continua în aer liber cu un film delicat și plin de subtilitate, care vorbește despre reconcilierea familială, intitulat „Cainele Japonez”.

Vineri seară, 27 iunie, veți urmări o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic: ”Love Building”, filmul Iuliei Rugină (cu Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur și Dorian Boguță).

Cea de-a treia seară de Festival vă invită la vizionarea dramei ”Carmen”, în regia lui Doru Nițescu. Pe 28 iunie fiți gata de un val de emoții! În rolurile principale: Rodica Lazăr, Adrian Titieni, Doru Ana, Iulia Lupaşcu, Mimi Brănescu.

banner victoria
Duminică, 29 iunie, proiecțiile de lung-metraj se mută în locul unde a început totul, la Casa de Cultură. Ce este în program?
• ”Portretul luptătorului la tinerețe” (2010) – regia: Constantin Popescu Jr.
• ”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (2010) – regia: Andrei Ujică
• ”Veronica” (1972) și ”Veronica se întoarce” (1973) – regia: Elisabeta Bostan*

Consumatorii urbani de muzică bună sunt invitați să-și treaca în agendă concertele de anul acesta:
• Vineri, 27 iunie: Temple Invisible & R.O.A.
• Sâmbătă, 28 iunie: Moebius & Nightlosers

Tot la Casa de Cultură vor rula pe durata Festivalului filmele de scurt-metraj și documentarele intrate în Competiția de anul acesta. Lista completă a acestora și componența oficială a juriului vor fi anunțate curând.

Ramai la curent cu noutățile pe site-ul Festivalului: www.victoriafilmfestival.ro

Află mai multe despre campania Consumix: http://www.creionetica.ro

Festivalul de film Victoria este organizat de Asociația Victoria Art în colaborare cu Consiliul local și Primăria Orașului Victoria, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Consiliului județean Brașov.

* intrarea la aceste filme se va face pe baza de bilet, individual de abonamentul de Festival.

Abonamentele au fost deja pus în vanzare pe bilete.ro, iabilet.ro și myticket.ro și costă 50 RON pentru toată perioada. Cumpărate la fața locului vor fi 65 RON.