bogdan.daradan decembrie 11, 2012

Camera cu pisici – The Cat Room este un proiect de voluntariat independent de orice asociatie pentru protectia animalelor, din Romania sau din strainatate, avand ca scop principal gasirea de adoptatori pentru pisicile salvate de pe strazile Bucurestiului.

Camera este un spatiu virtual, in care sunt promovate pisici gasite si gazduite de catre persoanele implicate in aceast proiect, dar si de catre alti iubitori de animale care se ocupa de salvarea pisicilor fara stapan. Scopul nostru include si incurajarea iubitorilor de animale sa ajute pisicile fara stapan pe care le intalnesc. In acest sens, le impartasim din experienta dobandita de-a lungul timpului si le oferim sfaturi concrete despre ceea ce pot face ei insisi pentru a salva animalele care le ies in cale.

Suntem un grup de voluntari care desfasoara pe cont propriu activitati de salvare a pisicilor fara stapan. Suntem oameni normali cu joburi de cel putin 8h/zi (care NU au legatura cu animalele) si care ne dedicam o mare parte din timpul liber incercand sa salvam cat mai multe pisici, care altfel n-ar avea nicio sansa. Nu dispunem de un adapost propriu-zis, toate animalele salvate fiind cazate in casele noastre si intretinute din propriile venituri.

Ne gasiti la: Blog: http://cameracupisici.blogspot.ro/
Facebook : https://www.facebook.com/thecatroom

Iar detaliile evenimentului Cafeneaua cu pisici – editia de Craciun sunt disponibile la: https://www.facebook.com/events/525976497420350/

1. De ce proiectul Cafeneaua cu Pisici?

Avand in vedere ca nu suntem o asociatie si nu avem un sediu propriu-zis ne-am gandit la un eveniment care sa ne apropie de cei care ne urmaresc si ne sustin, unde acestia sa poata sa intalneasca pisicile, sa se joace cu ele, sa le aduca mancare, jucarii si chiar sa adopte. Ne-am gandit sa il organizam intr-o cafenea deoarece este un spatiu in care lumea poate sa ramana sa bea un ceai sau un vin fiert cu noi, sa discutam si sa ne cunoasca mai bine. Ne bucuram de fiecare data cand vizitatorii Cafenelei cu pisici ne impartasesc gandurile lor bune sau ne adreseaza intrebari despre activitatea noastra: este un prilej de a informa, de a ‘dobori’ unele mituri despre pisici si adoptie si, de ce nu, de a schimba mentalitati. Va asteptam pe 15 decembrie 2012, la In Culise Teatru Pub, intre orele 12:00 – 18:00, sa aflati mai multe.

2. Cui i se adreseaza aceasta campanie?

Evenimentul se adreseaza tuturor oamenilor care iubesc pisicile si vor sa le faca viata mai frumoasa. Asteptam atat persoane care vor ca, in prag de sarbatori sa primeasca in familia lor un ‘ghem de dragoste’, cat si persoane care doresc sa cumpere cadouri frumoase pentru cei dragi sau prajituri delicioase. Toti banii obţinuţi din vanzare sunt utilizaţi pentru ingrijirea pisicutelor, iar aici ne referim la hrana zilnica, tratamente medicale de care ar putea avea nevoie, sterilizari si orice altceva ii mai este necesar unei pisicute in drumul sau de pe strada spre o familie permanenta.

3. Ce alte proiecte pregatiti dupa Anul Nou?

Evenimentul Cafeneaua cu Pisici este deja la a doua editie. Prima oara a fost organizat in luna septembrie 2012, iar participarea a fost neasteptat de mare – au fost prezente peste 100 de persoane. Datorita acestui impact deosebit al primei editii, am decis sa transformam evenimentul in ceva periodic. Asa ca cel mai probabil prin februarie sau martie vom avea o noua editie, la care va vom astepta cu drag. In rest, vom continua activitatea nostra de salvare si plasare a pisicutelor, prin intermediul paginii de Facebook (https://www.facebook.com/thecatroom) si a blogului nostru (http://cameracupisici.blogspot.ro/), pe care va invitam sa le urmariti.

4. Un mesaj pentru tinerii iubitori de animale.

Mesajul nostru este de fapt pentru toti iubitorii de animale, indiferent de varsta.
“Data viitoare cand vezi o pisica fara stapan, nu trece indiferent! Si tu o poți ajuta.
Protejeaza, hraneste, sterilizeaza, cazeaza temporar, adopta – SALVEAZA O VIATA!”