Tineretul Liber martie 25, 2015

Ambasada Frantei si Institutul francez din Romania doresc sa va supuna atentiei Concursul pentru acces în Clasele pregătitoare ştiinţifice ale Marilor Şcoli de inginerie din Franţa (editia a 12-a); este vorba  despre un concurs de matematica ce se deruleaza in limba franceza, română sau engleză, adresandu-se elevilor din clasa a XII-a ce doresc sa fie integrati in clasele pregatitoare stiintifice, in vederea urmarii studiilor superioare in cadrul Scolilor de Inginerie si Scolilor Normale Superioare din Franta.

Candidaţii, care în urma acestui concurs dovedesc excelente cunostinte de matematica, vor beneficia de burse acordate de Fundaţia Odon Vallet şi vor studia la Liceul Louis-le-Grand din Paris, timp de doi ani. După cei doi ani de pregătire, elevii au posibilitatea de a susţine examenele de admitere pentru şcolile de inginerie.

Concursul  se va desfasura simultan in mai multe orase din tara – Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara – in data de 9 aprilie 2015, iar inscrierile se pot face pana in data de vineri 3 aprilie 2015. Apelul la candidaturi este de asemenea disponibil atat pe site-ul Institutului Francez cat si pe cel al Ambasadei Frantei :

http://www.institutfrancais.ro/ro/bucarest-ro/educatiestiinte/burse-de-studiuconcurs-educatiestiinte/concursul-pentru-acces-in-clasele-pregtitoare-pentru-marile-coli-din-frana/

http://www.ambafrance-ro.org/Concours-pour-les-Classes-3918