bogdan.daradan septembrie 24, 2012

Pelicula “Argo” pot spune ca stie sa-si faca reclama, trailer-ul a fost captivant, actorii sunt de exceptie in roluri innascute, iar regizorul, un om ambitios, cu idei concrete dar meticulous realizate.

Cand vorbim de Argo ne referim la revolta islamista din Iran, in 1979, ambasada S.U.A. din Teheran era sub asediu. 52 de cetateni americani sunt tinuti ostatici timp de 444 de zile. Situatia nu putea fi mai critica. Actiunea filmului Argo urmareste operatiunea de salvare a sase persoane, ascunse in ambasada Canadei. Echipa de salvare este condusa de agentul CIA Tony Mendez (Ben Affleck), acesta se va infiltra in ambasada si ii va trece neobservati pe cei sase, deghizati in producatori de film. Ei urmau sa viziteze zona in vederea realizarii unui film SF. Operatiunea pe cat de neortodoxa, pe atat de atent conceputa. Tony ia legatura cu producatori adevarati care sa creeze o identitate falsa filmului.
Regizorul este Ben Affleck pe care il stiti din numeroasele filme in care a jucat, se pare insa, ca adevarata vocatie a lui Ben, este regia, a fost visul sau, iar cand timpul s-a pronuntat favorabil, acesta a dovedit idei remarcabile, un talent pur hollywoodian.

Argo nu este primul film regizat de Ben, dar probabil va fi cel mai bun, imaginea este excelenta, introduce spectatorul intr-o atmosfera tensionata, un ritm alert specific unui astfel de film.

Distributia este perfecta pentru un film de actiune: Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin, Victor Garber, Tate Donovan, Taylor Schilling. Argo este inspirat din fapte reale.

Premiera in cinematografele mioritice este pe 9 Noiembrie.

By Cosmin Lungu