Hoza Nicoleta Valeria noiembrie 25, 2013

image002 (1)

vdAuzim frecvent că nu-i momentul să ne lansăm în afaceri, că încă bânuie criza, că legislaţia e defavorabilă şi că mediul privat de business din România este încă departe de maturitatea oferită de sistemele economice din vest.

Se pot face totuşi afaceri cu succes în România. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii companiei de training şi consultanţă SCHULTZ CONSULTING! Proiectul “ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ” a oferit experţilor SCHULTZ oportunitatea realizării unei diagnoze organizaţionale efectuate la nivelul a 75 de companii cu statut de IMM, selectate din trei regiuni de dezvoltare ale României: Bucureşti-Ilfov, Centru şi Nord-Est. Obiectivul principal a constat în sprijinirea acestor companii în demersul de identificare a competenţelor organizaţionale necesare pentru creşterea competitivităţii lor în raport cu piaţa de referinţă şi dinamica economiei regionale.

Parametrii monitorizați în diagnoza SCHULTZ CONSULTING au fost: procesele manageriale, eficienţa sistemului de conducere, adaptarea culturii manageriale la cerințele interne sau externe ale organizației, compatibilitatea subsistemelor organizaţionale, climatul intern, structura atribuţiilor, gradul de satisfacţie a angajaţilor, funcţionalitatea sistemului organizaţional şi cultura organizațională.

Instrumentele folosite în diagnoza organizaţională efectuată în cadrul proiectului “ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ” au fost unele marca “SCHULTZ”, dezvoltate de experţii acestei companii, după cum explică managerul proiectului, Oana Năstase: “Instrumentele dezvoltate de specialiștii SCHULTZ CONSULTING în cadrul proiectului au fost personalizate și adaptate la dinamica dezvoltării afacerilor din cele trei regiuni de implementare vizate, deoarece era obligatoriu sa ținem cont de faptul că nu toate instrumentele aplicate la nivel internațional se potrivesc pe modelul cultural al afacerilor din România”.

În urma acestei diagnoze, au rezultat 75 de rapoarte de evaluare internă realizate și prezentate managementului companiilor selectate. Pebaza acestora, specialiştii SCHULTZ CONSULTING au definit concluzia că afacerile care au reușit să supraviețuiască unor perioade dificile în România au fost cele ale căror antreprenori au decis să reinvestească profitul, nu să îl direcționeze către investiții personale care nu au legătură cu compania. De asemenea, s-a observat o diferență în abordarea de management pe care o au femeile care se află în poziții de conducere față de managerii de sex masculin. Nu în ultimul rând, a rezultat o nevoie clară de instruire în domeniul managementului strategic, observându-se un deficit legat de abordarea unei planificări a companiei pe termen mediu și lung, planificare gândită și adaptată, însă, condițiilor socio-economice specifice României.

În zilele viitoare, vei regăsi pe acest site şi alte informaţii utile business-ului tău pentru că îţi vom descrie aici cum au fost derulate sesiunile de coaching sau care sunt caracteristicile cursurilor dezvoltate în cadrul proiectului “ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ”. Iar dacă nu ai răbdare până la articolul următor, te invităm să parcurgi mai multe informații despre proiect și despre activitățile acestuia, precum și despre serviciile integrate oferite de SCHULTZ CONSULTING accesând www.schultz.ro.

Proiectul “ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și este implementat de SCHULTZ CONSULTING, în calitate de Beneficiar, împreună cu partenerii săi Camera de Comerț și Industrie Suceava și Fundația „Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie” – Filiala Brașov, în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013.

Mai multe informaţii despre Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi despre Fondul Social European în România se pot obține accesând site-urile www.fseromania.ro şi/sau www.oiposdrubi.ro.