Tineretul Liber ianuarie 10, 2008

Noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, Peter Kovacs, a anunţat, marţi, în cadrul conferinţei de presă organizate de preşedintele UDMR, câteva dintre priorităţile ANT-ului în noul an. Kovacs doreşte ca în 2008 să se înfiinţeze Biroul de tineret româno-maghiar, birou ce vizează realizarea de schimburi de tineri, întâlniri, excursii, activităţi creative şi extraşcolare, analize şi cercetări, între tinerii români şi cei maghiari. Încă din anul 2005, a existat ideea înfiinţării unui astfel de birou.

 „Sper ca până în martie să funcţioneze. Va fi vorba, de asemenea, şi de un birou deschis la Budapesta. Karoly Borbely (n.r. – fostul preşedinte al ANT) a discutat deja cu omologul său de acolo”, ne-a declarat Peter Kovacs. De asemenea, pe parcursul acestui an, ANT şi-a propus să închirieze, pe termen lung, cele 92 de centre de agrement, din 32 de judeţe, care, în prezent, sunt în conservare. ANT-ul rămâne, aşadar, cu doar 67 de locaţii, care funcţionează la o capacitate de 60.000 de locuri de tabără pe an. „În 3 ani de zile, din 2005, în aceste 67 de locaţii autorizate s-au investit aproximativ 250 de miliarde de lei vechi. S-a cheltuit maxim 5 miliarde, pentru a aduce un astfel de centru la standardele cele mai bune.

Celelalte centre vor fi închiriate pentru că, pentru a reabilita numai unul dintre ele, s-ar porni de la cel puţin 10 miliarde, ceea ce înseamnă un efort investiţional considerabil”, ne-a declarat şeful ANT. MECT va emite un ordin de aplicare a acestei măsuri, urmând ca ANT să elaboreze metodologia aferentă. De asemenea, în momentul de faţă, sunt rezolvate 80% din dosarele privind retrocedarea imobilelor aflate în administrarea Autorităţii pentru Tineret, fiind vorba de aproximativ 130 de dosare, pentru tot atâtea locaţii.

Sursa: Gandul