bogdan.daradan octombrie 3, 2011

Andreea Pirvu este una dintre fericitele beneficiare a unei burse Cosmote editia 2010. Are 20 de ani si este studenta in prezent la doua facultati: ASE – Administrarea Afacerilor in Limba Engleza si Universitatea Bucuresti – Studii Europene. Printre pasiunile ei se numara GO-ul, un joc cu radacini in Japonia samurailor, joc pe care Andreea il practica din clasa a III-a si datorita caruia a participat atat la competitii nationale cat si internationale.  Andreea   s-a dovedit foarte ambitioasa de mica, lucru dovedit si de o serie de certificate precum: Cambridge First Certificate, Goethe B1 si ECDL Complet. Persoana complexa, Andreea este in continuare membru activ al ONG-ului Pro Democratia Club Braila, unde s-a implicat in Let’s do it, Romania! fiind asistenta de coordonator regional.

REPORTER: Ce te-a determinat sa aplici pentru Bursele COSMOTE?

Andreea: Cred ca raspunsul meu se aplica multor persoane. Am vrut sa incerc, sa vad daca tot ceea ce am realizat are valoare si pentru cei din jur, sa imi analizez competitia si ma pot raporta la ea.

REPORTER: Cum ti-a schimbat viata faptul ca ai fost una dintre beneficiarele programului oferit de COSMOTE Romania?

Andreea: Consider ca am avut mai multe beneficii de pe urma obtinerii acestei burse. In primul rand a trebuit sa realizez un CV care a necesitat ceva munca pentru ca era pentru prima data cand am fost nevoita sa fac unul cu simt de raspundere. Interviul la care am participat consider ca a fost unul dintre cele mai utile experiente deoarece a trebuit sa imi inving emotiile si sa demonstrez ca pot sa imi prezint micile realizari, ca pot argumenta o idee si ca pot raspunde cat mai promt la intrebarile care mi-au fost adresate. Este o experienta care sunt convinsa ca imi va fi folositoare cand voi merge la un interviu pentru obtinerea unui loc de munca. Nu in ultimul rand, in urma obtinerii acestei burse, imi doresc in continuare sa demonstrez prin rezultatele mele ca merit locul care mi-a fost acordat de catre comisia de evaluare. Lucrul acesta ma tine in priza si sunt ferm convinsa ca imi va fi de folos in viata.

 REPORTER: Ce planuri de cariera ai pentru urmatorii ani?

Andreea: Viitorul nu este cert  dar sunt sigura ca voi termina ambele facultati si ca intai voi dori sa muncesc  2-3 ani la o corporatie, ca apoi sa pot aplica la un Masterat in tara sau in strainatate, in principiu la un program MBA. Dupa masterat, probabil ca imi voi cauta un nou loc de munca, iar daca voi ramane in tara, va fi foarte posibil sa nu imi intrerup munca, ci sa merg concomitent cu masteratul si serviciul.

REPORTER: Din punctul tau de vedere, cum ar trebui sa fie un student ideal?

Andreea: Dupa cum se stie, nu exista tiparul studentului ideal, dar ar putea fi acela care  reuseste sa gaseasca un echilibru intre viata scolara (profesionala) si cea sociala. Comisia  in fata careia va trebui sa va prezentati  nu cauta doar persoane care au 10 pe linie, ci si tineri care au mintea deschisa, care se implica in activitati de voluntariat, in activitati extrascolare, sportive. Nici pasiunile nu ar trebui lasate mai prejos, deoarece prin ele ne putem defini,  ne putem contura caracterul si progresa prin experientele pe care acestea ni le ofera. Si nu in ultimul rand, asa cum am mai mentionat, viata sociala nu trebuie neglijata. Nu inseamna ca suntem mai prejos daca avem un grup de prieteni, daca iesim in oras sau intreprindem diferite activitati, pentru ca socializarea, in zilele noastre este foarte necesara si, asa cum spune  Aristotel, „Omul este prin natura sa o fiinta sociala”.

REPORTER: Un mesaj pentru cei care vor sa aplice pentru Bursele COSMOTE?

Andreea: Va urez succes, sa dati tot ce este mai bun din voi pentru ca nu aveti nimic de pierdut, sa spuneti tot ce aveti de spus, orice mica experienta care, chiar daca nu va dati seama sau nu-i dati importanta, poate conta foarte mult ca sa va detasati de ceilalti concurenti. Sa incercati sa fiti cat mai relaxati in timpul interviului deoarece veti cunoaste oameni deosebiti, veseli si de la care cu siguranta aveti ceva de invatat.