bogdan.daradan iunie 1, 2010

Alexandra Naftanaila s-a nascut la 2 octombrie 1991 si se afla sub semnul Zodiacal al Balantei. Fire echilibrata si diplomata, Alexandra vrea sa faca cariera la modul profesionist din muzica pentru ca stie ca poate fi si studenta bursiera dar si cantareata de succes. De ce visul ei s-a nascut pe gama DO? O sa aflam impreuna…

Reporter: Care e povestea pasiunii tale pentru muzica?

A.N.: Am inceput sa cant de la 4 ani cand am participat la faimoasa emisiune din anii ’90 “Tip-Top Mini-Top”.  Apoi pe la varsta de 9 ani m-am inscris la Clubul Elevilor din Campulung-Muscel, unde cu grupul vocal am reprezentat Romania la un festival muzical din Turcia. Profesional am inceput sa cant de cand am intrat la liceu: am facut 3 ani de cursuri de canto (tehnica vocala) cu profesoara Crina Mardare. Apoi am inregistrat un album de 10 piese pop pe care le-am promovat prin spectacole in tara sau la diverse emisiuni tv nationale (Teo, Maruta, Euforia). Dupa ce am considerat ca m-am maturizat si este nevoie de o schimbare a repertoriului, am inceput sa cant cover-uri live la petreceri private sau evenimente unde muzica internationala de calitate putea fi apreciata. De 2 ani am pastrat doar cateva din acele cover-uri ai am adaugat 6 piese de elita participante sau castigatoare ale concursului Eurovision pe care le promovez in spectacole.

Reporter: Cum se impaca BAC-ul cu notele muzicale si concertele pentru ca stiu ca anul acesta ai de sustinut acest examen dupa care stiu ca vei merge la o facultate in Bucuresti?

A.N.: Recunosc ca este putin dificil pentru ca de o luna a inceput “sezonul de spectacole”, cum il numesc eu, mai concret, odata cu apropierea verii incep zilele de orase, de comune, nuntile sau alte petreceri. Si cum mai este doar o luna pana la BAC si am avut cam doua spectacole pe saptamana pot spune ca este putin solicitanta perioada. Dar atat timp cat pot canta din pasiune, imi pot gestiona timpul astfel incat cantatul sa nu-mi distraga atentia de la invatat.

Reporter: Care e secretul tau cand vine vorba de muzica?

A. N.: Eu am trait si traiesc prin muzica. Am iubit prin muzica, am plans pe multe melodii, am cele mai frumoase amintiri legate de anumite piese muzicale.. Muzica a fost intotdeauna interconectata la viata mea… Sunt multe motive pentru care cant: prin muzica pot sa ma exprim uneori mult mai bine decat prin cuvinte, imi place cand ajung la inimile oamenilor prin ceea ce transmite muzica mea…

Reporter: Crezi ca in muzica succesul apare doar atunci cand ai un mentor?

A.N.: Nu vreau sa par aroganta. Mereu mi-a placut sa cred ca eu sunt propriul mentor. Bineinteles, am cativa artisti pe care-i apreciez enorm pentru faptul ca nu fac doar muzica. Ei nu canta. Ei fac ARTA. Ei te misca, te cutremura prin ceea ce canta. Cum sa nu tremuri de emotie cand auzi “Je t’aime”-ul Larei Fabian? Cum sa nu plangi cand asculti versurile de la “Je suis malade” sau “Quedate”? La fel Celine Dion este o artista care si-a pus amprenta in viata mea muzicala. Suna ciudat nu? Ei bine, odata cu “My heart will go on” mi-am dat seama ca muzica e mai mult decat un sir de note muzicale imbinate armonios, instrument si voce.  Muzica e…viata! Printr-un cantec poti trai milioane de sentimente! Pe “I will always love you” m-am indragostit. Pe“From Sarah with love” am plans cel mai mult. Insa nu am cum sa le iau drept mentor, ci doar traiesc un sentiment de admiratie. Nu pot sa ma inspir de la aceste genii muzicale pentru ca fiecare artist este unic. Eu cred ca fiecare e propriul mentor, iar talentul, personal vorbind nu il dobandesti, esti inzestrat cu el si trebuie doar sa l valorifici cum trebuie. Asa cum un mar e facut generic sa faca mere, dar pentru a da rod trebuie ingrijit, trebuie cultivat.

Reporter: Cum te vezi peste 5 ani?

A.N.: Peste 5 ani ma vad o artista cu mai multa experienta, cu un album profesionist in spate si un numar de concerte care sa-mi asigure independenta financiara sau chiar cu o piesa buna care sa merite un nr. bun de difuzari pe radio. Ma vad lucrand in televiziune fie ca moderatoare a unei emisiuni interesante, fie crainic tv,bineinteles absolventa a unei facultati sau in cazul in care nu voi fi multumita de castigurile financiare din muzica/tv, in mod sigur voi avea un job cu care sa ma descurc pentru ca dupa BAC ma voi pregati pentru Drept sau pentru Stiinte Politice sau poate pentru amandoua:)

Reporter: Un mesaj pentru cititorii onlinestudent.ro

A.N.: Ganditi-va din timp ce faceti cu viitorul vostru, munciti pentru asta…si, of course have fun! Pentru ca viata este mult mai frumoasa atunci cand privesti partea plina a paharului. Totul e sa ai un echilibru in tot!