bogdan.daradan octombrie 16, 2012

Akcees recomandă Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare târg de universităţi din România care îşi va deschide porţile pe 20 şi 21 octombrie. La standul Akcees vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre oportunităţile de a acumula experienţă peste hotare, experienţă care va contribui la transformarea tinerilor inovativi în antreprenori mai buni pentru România.

„Deschiderea internaţională contribuie semnificativ la dezvoltarea personală şi profesională a fiecăruia dintre noi şi este imperativ necesară tinerilor cu potenţial antreprenorial. În calitate de absolvent de studii în străinătate conştientizez beneficiile aduse de experienţa peste hotare şi le recomand tuturor să profite de oportunităţile pe care le aduce RIUF”, a declarat Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv Akcees.

În cadrul Romanian International University Fair peste 60 de expozanţi din 16 ţări din Europa, Statele Unite şi Asia îşi vor prezenta ofertele educaţionale şi vor răspunde întrebărilor legate de studiul în străinătate. Vizitatorii RIUF vor avea acces la peste 500 de tipuri de programe de licenţă şi peste 300 de programe de masterat oferite de universităţi din Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Danemarca, Germania, Suedia, Franţa sau Grecia, printre alte destinaţii.

Unele dintre cele mai bune universităţi din lume vor fi reprezentate la această nouă ediţie a RIUF. Printre ele se numără şi câteva dintre primele 30 de universităţi din lume: Harvard, University of Oxford, Imperial College London, King’s College London sau The Hong Kong University of Science and Technology. În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 500 de burse oferite de instituţiile de învăţământ prezente la târg.

Vizitatorii RIUF vor avea de asemenea ocazia de a participa la prezentări susţinute de reprezentanţii unora dintre universităţile prezente la târg. În cadrul workshop-urilor cu durată de 45 de minute aceştia vor afla informaţii relevante despre diferitele sisteme academica şi particularităţile lor, despre facilităţile oferite de universităţi, paşii necesari realizării unei aplicaţii, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care îşi pot alege domeniul potrivit. Mai mult, tinerii interesaţi se pot înscrie online la Spot Admissions şi au şansa de a fi admişi pe loc în urma unui interviu de 15 minute!

De această dată organizatorii au mai pregătit o surpriză: la RIUF va fi disponibilă şi o zonă de relaxare în care participanţii au oportunitatea de a interacţiona între ei şi de a cunoaşte expozanţi. Tinerii interesaţi îşi pot pregăti vizita la RIUF accesând site-ul evenimentului http://www.riuf.ro. Cea de a 12-a ediţie RIUF are loc la Sala Palatului pe 20 şi 21 octombrie.