Work and Travel USA 2010

Esti student? Iti place sa calatoresti si sa descoperi locuri noi?

Daca ai raspuns cu Da la intrebarile de mai sus atunci esti eligibil in a participa in Work and Travel pentru vara 2009!
Vino in echipa Zip si participa impreuna cu noi la programul care te ajuta sa castigi cea mai mare experienta de viata!

Prin intermediul acestui program, studentii care urmeaza cursurile de zi ale unei facultati de stat sau particulare acreditate pot merge pe perioada vacantei de vara sa munceasca si sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii.


DE CE SA ALEG W&T?

• dobandesc experienta de lucru intr-un mediu cultural diferit, in cea mai dezvoltata tara capitalista
• am ocazia sa intru in contact cu o oameni din toate colturile lumii
• vizitez locuri pe care le-am vazut doar in filme
• castig libertate si distractie alaturi de alti tineri
• imi perfectionez limba engleza
• am posibilitatea de a ma intoarce acasa cu o suma frumoasa de bani
…alte motive te lasam sa le descoperi singur…si nu uita sa ni le spui si noua!!!

CONDITII DE INSCRIERE:

• Student integralist la cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulara acreditata
• Varsta cuprinsa intre 18 si 28 de ani
• Cunostinte minime de limba engleza
• Disponibilitatea de a lucra si a-ti face prieteni pe perioada vacantei de vara

Toti studentii  inscrisi la cursurile unei facultati sau la master se pot inscrie la programul Work and Travel daca au media peste 7.

Studentii din Republica Moldova,Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia (indiferent de anul de studiu) pot participa la program daca indeplinesc conditiile de eligibilitate (de medie si de limba engleza).

Refuzurile de viza au fost in general datorita neindeplinirii conditiilor referitoare la medie. In general, Ambasada doreste sa vada un progres in evolutia scolara a aplicantilor (o medie mai mica in anul 1 urmata de o medie mai mare in ceilalti ani ; note de 5 in foaia matricola vor ridica semne de intrebare ofiterului consular si ar putea fi un factor decisiv pentru refuz de viza).

CE INCLUDE PROGRAMUL?

• obtinerea documentelor necesare obtinerii vizei (formularul DS 2019 si chitanta SEVIS)
• asigurare medicala pentru maxim 18 luni
• un ghid al partcipantului si un card de identificare
• intalnire de orientare inainte de a pleca in SUA in cadrul careia se vor oferi informatii utile si importante referitoare la program
• asistenta telefonica gratuita 24 de ore din 24 pe teritoriul SUA
• obtinerea unui loc de munca sau oferirea de informatii pentru gasirea unui loc de munca (in functie de varianta de program aleasa)

• programarea la viza pentru ambasada si ridicarea pasapoartelor cu viza de la ambasada

COSTUL PROGRAMULUI:

INDEPENDENT

– FIRST TIMER : – PLATA INTEGRAL 530 USD + 200 RON

– PLATA IN RATE 550 USD + 200 RON

PREMIuM

– FIRST TIMER – INTEGRAL 730 USD + 200 RON

–  IN RATE 750 USD + 200 RON

SI SUPER PRETURI PENTRU SECOND TIMERI!!

LOCURI DE MUNCA ELIGIBILE

Poti lucra ca si waiter/waitress, kitchen utility worker, guest room attendant, cafe worker, cashier, resort worker, host/hostess, barman, wait-staff, ajutor de bucatar, vanzator in fast-fooduri sau in magazine de suveniruri, camerista in statiuni turistice, parcuri de distractie sau parcuri nationale.

Nu sunt acceptate pozitii ca :

au-pair/babysitter/dădacă/muncă domestică;
supraveghetor în tabere de copii; servicii medicale/veterinare/farmaceutice sau orice altă activitate care presupune contact direct cu pacienţii sau prescrierea de medicamente; angajare prin intermediul agenţiilor de plasare de forţă de muncă, activităţi care presupun câştigarea unui venit din comercializarea mărfurilor (de exemplu vânzări din uşă în uşă)

SALARIZARE SI CAZARE

Ca si participant la acest program vei fi platit cu minim 6 dolari pe ora pentru cel putin 35-40 de ore pe saptamana lucrate. Viza de munca J1 iti permite sa iti iei un al doilea job. Majoritatea participantilor la acest program isi iau cel putin doua locuri de munca.
Cazarea este oferita contra cost de catre angajator la preturi speciale.

DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII

• Formular de aplicare ZIP (pe care il primesti de la agentie)

• Copie dupa pasaport / buletin ; nu este obligatoriu detinerea pasaportului la inscriere; pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la intoarcerea din SUA
• Adeverinta de student recenta

TIPUL PROGRAMULUI

Plasament Independent
Alegand aceasta optiune, iti cauti singur locul de munca si cazarea si depui la sediul Zip Travel documentul prin care angajatorul iti da acceptul de a lucra pe perioada vacantei de vara la el in companie – IPA
Dupa plata primelor 2 transe ale programului, Zip Travel iti pune la dispozitie o baza de date cu adresele unor angajatori care in trecut au angajat studenti romani plecati prin intermediul Zip Travel precum si detalii despre modalitatea de abordare a angajatorilor.

Plasament Premium

Alegand aceasta optiune, Zip Travel iti cauta loc de munca si cazarea. De obicei, se organizeaza un targ de locuri de munca unde studentii au posibilitatea sa-si aleaga locul de munca dorit.
Indiferent de varianta de program aleasa, beneficiezi de consultata pe toata durata participarii tale la program.

FINALIZAREA APLICATIEI

In perioada ianuarie-aprilie, in functie de varianta de program aleasa, aplicantii trebuie sa semneze oferta de munca si sa plateasca integral costul programului.

Pentru Plasamentul Independent, contractul de munca trebuie depus in termenul prevazut in contractul de mediere.

Pentru plasamentul Premium, dupa achitarea integrala a programului, aplicantul isi poate alege un loc de munca din listele oferite de catre Zip Travel sau la targul de locuri de munca organizat in perioada februarie-martie.

In termen de 2 saptamani de la semnarea ofertei de munca, vor sosi din SUA documentele necesare aplicarii la viza. In cazul in care aplicantii semneaza o oferta de munca incepand cu luna aprilie, procesul de obtinere a acestor documente poate fi de 3 saptamani (numai in cazul plasamentului premium).

Incepand cu sfarsitul lunii februarie se pot depune dosarele pentru obtinerea vizei.

DOSARUL PENTRU VIZA TREBUIE SA CONTINA:

1. pasaport valabil 6 luni de la intoarcerea in Romania (din octombrie 2009)
2. carnet de student cu toate notele completate si semnate
3. adeverinta de student pentru ambasada SUA
4. foaia matricola semnata si stampilata de care RECTOR si sigilata intr-un plic cu semnatura si stampila (va trebui sa contina notele din anii anteriori si cele de pe primul semestru)
5. taxa taxa de viza in valoare de 131 USD care se va achita in lei la orice sucursala Banca Transilvania din tara. In plus, Ambasada US a introdus si o taxa de inregistrare la interviu in valoare de 15 RON, care se plateste la sediul ZIP Travel.

6. permisul de munca semnat si chitanta platii taxei SEVIS
7. formularele
DS 156 (care se va completa in limba ENGLEZA, electronic pe site-ul ambasadei SUA, https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
DS 157  http://www.state.gov/documents/organization/79964.pdf – (numai baietii) si
DS 158 – http://www.state.gov/documents/organization/79965.pdf – (care vor fi printate tot de pe siteul ambasasdei SUA
.8. o fotografie tip pasaport, 5*5 cm, pe fundal alb, cu parul dat dupa urechi si fara cercei


ATENTIE

Formularul DS156 trebuie printat dupa completare (se va genera un document PDF de trei pagini, care va contine un cod de bare si care trebuie sa fie printat cat mai clar).

O data cu depunerea dosarului pentru viza se va depune si cazierul juridic.

Dupa obtinerea vizei, aplicantul trebuie sa depuna la sediul ZIP in termen de 3 saptamani, o adeverinta medicala in care se specifica faptul ca aplicantul este apt de munca si o adeverinta de la Directia Pasapoarte care atesta ca aplicantul nu are interdictie de a parasi tara.

In perioada aprilie-mai va avea loc o intalnire de orientare organizata de Zip Travel in colaborare cu partenerii sai din SUA, la care prezenta va fi obligatorie. Zip Travel recomanda participantilor citirea cu atentie a brosurilor cu informatii pe care le vor fi primit pana in acel moment. In cadrul acestei intalniri se vor clarifica eventualele neclaritati cu privire la programul Work and Travel, oferindu-se informatii despre ce etape trebuie sa parcurga participantii dupa ce vor intra pe teritoriul SUA.

Nu-i lasa pe altii sa ajunga inaintea ta!

Pentru inscriere online: http://ziptravel.ro

Tu ce parere ai despre asta?