Tineretul Liber septembrie 10, 2009

Cardul Euro<26 este CARDUL EUROPEAN DE TINERET recunoscut de Consiliul Europei ca instrument pentru incurajarea mobilitatii tinerilor in Europa.Valorile Euro<26 care ghideaza intreaga activitate a asociatiei pentru dezvoltarea cardului sunt:

a. mobilitatea tinerilor – tinerii sunt in perioada cea mai activa a vietii, cand invata si acumuleaza, au nevoie sa-si largeasca orizontul, sa cunoasca alti tineri si alte culturi, sa comunice si sa se exprime; prin urmare, tinerii trebuie sa calatoreasca cat mai mult, cat mai liber, cat mai usor
b. informarea – tinerii trebuie sa fie bine informati pentru a le permite sa aleaga si sa ia decizii de viata corecte, informate
c. participarea – tinerii sunt membri ai unei comunitati europene in care ei trebuie sa participe si sa se afirme ca cetateni activi
d. facilitarea accesului tinerilor la cultura, bunuri si servicii astfel incat calitatea si standardul lor de viata sa creasca.

Pentru ca aceste valori sa fie simtite de tineri in viata lor de zi cu zi, cardul Euro<26 ofera acces la reduceri si facilitati din domeniile de interes pentru acestia:
-transport & calatorii
-vacante & cazare
-timp liber
-cumparaturi
-cultura

In prezent, peste 4 milioane de tineri se bucura de 300.000 reduceri europene, nationale si locale, in 42 de tari, iar numarul lor este in crestere! Si in Romania cardul Euro<26 a inceput sa fie tot mai cunoscut si utilizat de tineri si au fost dezvoltate reduceri atractive pentru ca posesorii cardului sa se bucure de facilitati si in tara, nu doar in Europa.

Vei gasi asadar o multime de locuri care primesc cardul Euro<26 si mai multe variante de Euro<26 Card ce iti stau la dispozitie pentru a-l alege pe cel mai potrivit tie si stilului tau de viata.