Tineretul Liber septembrie 10, 2009
Daca esti elev, student, profesor sau tanar pana in 26 de ani, a venit timpul sa profiti de avantajele si reducerile din tara sau din strainatate oferite de cardurile internationale ISIC, ITIC si IYTC. Cardurile iti confera recunoasterea statutului aparte pe care il ai (elev, student,tanar sau profesor) in toata lumea fara a mai fi nevoie de nici un alt act doveditor.

Bilete de avion, autocar si tren mai ieftine, mii de reduceri la magazine, restaurante, muzee, discoteci, hoteluri, etc. – toate sunt disponibile posesorilor de ISIC, ITIc sau IYTC.

ISIC – International Student Identity Card este SINGURA dovada recunoscuta international ce probeaza statutul de elev/student, sustinuta de UNESCO si de Uniunea Europeana. Proiectul – initiat in 1956 – s-a raspandit rapid, ajungandu-se ca in zilele noastre sa fie activ in intreaga lume. Posesorii cardului ISIC, elevi cu varsta peste 12 ani sau studenti la zi, devin parte a unei comunitati internationale de peste 5 milioane de tineri care impart pasiunea de a calatori, de a-si largi orizonturile culturale si de a face noi descoperiri, si care se bucura de acces preferential la peste 38.000 de discounturi si beneficii in Romania si lume (Reteaua ISIC cuprinde 119 tari).

Conditii de Eliberare

– Varsta minima: 12 ani. Nu exista limita superioara de varsta
– Sa fie inmatriculat la o institutie de invatamant acreditata si/sau recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii
– Sa fie inscris in ciclul secundar sau tertiar de studiu (liceu, colegiu, universitate, academie)
– Sa urmeze cursuri de zi. Nu se admit cursuri seral, fara frecventa, frecventa redusa, invatamant deschis la distanta
– Sunt acceptati solicitanti indiferent de nationalitate sau tara de rezidenta

Documente Necesare

– Copie a carnetului de student, insotita de original pentru autentificare (copia trebuie sa contina coperta 2 si pagina 1 a carnetului ce contin fotografia si vizele anuale de studiu ale aplicantului. Este foarte important ca viza anuala de studiu sa fie aplicata pentru anul universitar in curs la momentul solicitarii). Aplicantul poate face dovada calitatii de student si printr-o adeverinta emisa de institutia de invatamant unde activ eaza, cu conditia ca aceasta sa fie eliberata in scopul emiterii cardului ISIC.
– Copie a unui act de identitate
– O fotografie recenta tip pasaport sau buletin
– Cotizatie membru in valoare de 20 RON
– Completarea unui formular de adeziune

Termen de Validitate

– Valabilitatea cardului ISIC este de 16 luni, incepand din luna Septembrie pana in luna Decembrie, inclusiv, a anului urmator.

IYTC – International Youth Travel Card este un card destinat tinerilor sub 26 de ani, sustinut de UNESCO si de Uniunea Europeana. Proiectul – initiat in 1956 – s-a raspandit rapid, ajungandu-se ca in zilele noastre sa fie activ in intreaga lume.Posesorii cardului IYTC devin parte a unei comunitati internationale de peste 5 milioane de tineri care impart pasiunea de a calatori, de a-si largi orizonturile culturale si de a face noi descoperiri, si care se bucura de acces preferential la peste 38.000 de discounturi si beneficii in Romania si lume (Reteaua ISIC cuprinde 119 tari).

Conditii de eliberare a cardului IYTC:
– Varsta maxima: 25 de ani inclusiv. Nu exista limita inferioara de varsta
– Nu exista restrictii privind ocupatia aplicantului
– Sunt acceptati solicitanti indiferent de nationalitate sau tara de rezidenta

Documente necesare:
– Copie a unui act de identitate, insotita de original pentru autentificare
– O fotografie recenta tip pasaport sau buletin
– Cotizatie membru in valoare de 20 RON
– Completarea unui formular de adeziune

Termen de validitate
– Valabilitatea cardului IYTC este de 12 luni de la emitere

ITIC – International Teacher Identity Card International Teacher Identity Card este SINGURA dovada recunoscuta international ce atesta statutul de cadru didactic, sustinuta de UNESCO si de Uniunea Europeana. Creat pentru a inlesni turisul cultural pentru cadrele didactice si urmand exemplul mai experimentatului sau omolog din mediul studentesc (ISIC), cardul ITIC a acumulat intr-un timp scurt o serie de facilitati accesibile posesorului care au convins mediile didactice de necesitatea procurarii acestuia dar si de amploarea pe care o capata. ITIC se adreseaza tuturor cadrelor didactice cu norma intreaga care activeaza la institutii de invatamant acreditate. Posesorii cardului ITIC devin parte a unei comunitati internationale a cadrelor didactice si care se bucura de acces preferential la peste 38.000 de discounturi si beneficii in Romania si in lume (reteaua ITIC cuprinde 119 tari).

Conditii de eliberare a cardului ITIC:
– Sa fie cadru didactic la o institutie de invatamant acreditata si/sau recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii
– Sa activeze cu norma intreaga
– Pentru acest tip de legitimatie nu exista limita de varsta
– Sunt acceptati solicitanti indiferent de nationalitate sau tara de rezidenta

Documente necesare:
– O adeverinta emisa de institutia la care activeaza care sa ateste calitatea de cadru didactic cu norma intreaga sau o copie a legitimatiei de serviciu vizata pe anul in curs.
– Copie a unui act de identitate
– O fotografie recenta tip pasaport sau buletin
– Cotizatie membru in valoare de 20 RON
– Completarea unui formular de adeziune

Termen de validitate
– Valabilitatea cardului ITIC este incepand de la 16 luni, din luna Septembrie pana in luna Decembrie, inclusiv, a anului urmator .

De unde se pot procura cardurile?
Asociatia pentru Sprijinirea Tinerilor, Studentilor si Profesorilor (ASYST)
Licenta Nationala pentru ISIC, ITIC si IYTC in Romania.

P-ta Mihail Kogalniceanu nr.8, Sc. Principala, Ap.29, sector 5, Bucuresti
Tel: +40-21 3111673; E-mail: info@isic-romania.ro | www.isic.ro
Program: Luni-Vineri: 09.00- 18.00