Tineretul Liber aprilie 10, 2015

Uniunea Studenților din România este alături de rudele îndoliate ale studenților uciși în masacrul petrecut zilele trecute la Univeristatea Garissa, Kenya.

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, cel puțin 147 de studenți au fost victimele unui atac terorist comis de membrii organizației islamiste sunnite Al-Shabaab, afiliată rețelei teroriste Al-Qaida. Evenimentele petrecute în Kenya reprezintă un semnal de alarmă pentru pacea mondială și pentru organizațiile antiteroriste. Atacul Al-Shabaab scoate la iveală vulnerabilitatea oamenilor în fața unor grupări formate pentru a induce nejustificat teroarea la nivel mondial.

Potrivit autorităților din Kenya, unul dintre membrii grupării islamiste a împușcat doi paznici ai universității, după care a pătruns în clădire, unde a deschis focul la întâmplare. Teroriștii au luat ostatici 815 studenți. 147 dintre aceștia au fost uciși, după ce au mărturisit că sunt creștini.

Uniunea Studenților din România transmite condoleanțe familiilor victimelor și dezaproba orice act terrorist, cu precădere într-un campus universitar. Pe această cale, ne exprimăm speranța că pe viitor astfel de acte abominabile să nu mai aibă loc, pentru a asigura studenților de pretutindeni condiții de securitate și integritate.

Contact
Președinte Uniunea Studenților din România
Alexandru Bîndar
+40 761 360 018
alexandru.bindar@uniunea.ro

Uniunea Studenţilor din România este o federaţie la nivel naţional, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apară drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia României, precum şi Municipalităţi şi Universităţi. USR este reprezentantă în Consiliul Economic şi Social din România.