cosmin august 7, 2015

Ne mai așteaptă câteva serii de zile caniculare pe această vară. Ca să te răcorești, încearcă să-ți începi ziua cu una din aceste rețete clasice de băuturi. La final ai și un cocktail cu alcool, bonus, pentru serile de vară. Enjoy!

  1. Frappe

Pentru un frappe clasic, ai nevoie de cafea solubilă, zahăr, lapte și apă rece. Pune-le pe toate la un loc într-un shaker sau blender și mixează-le bine, timp de jumătate de minut, până când s-a dizolvat zahărul. La final toarnă-le într-un pahar înalt și adaugă gheață, frișcă și scorțișoară sau sirop de ciocolată.

  1. Limonadă cu mentă

Puneți apă la fiert. Când începe să fiarbă, opriți-o și adăugați o linguriță de miere și câteva frunze de mentă. Amestecați până se topește mierea, după care lăsați-o să se răcească aproximativ jumătate de oră. Între timp, stoarceți sucul de la 3 lămâi medii. Amestecați-le pe toate bine, iar la final turnați-le într-un pahar, peste câteva cuburi de gheață.

  1. Smoothies & sucuri de fructe

Aici posibilitățile sunt nelimitate, puteți experimenta cu tot felul de combinații de fructe și legume.

Ca regulă de bază, smoothie-urile au o textură mai cremoasă și conțin fructe direct “cu pulpă”, spre deosebire de sucurile de fructe făcute la storcător și care sunt digerate mai ușor.

La smoothies puteți folosi la bază banane cât mai coapte, pentru textura cremoasă, și lapte. Testați și cu mai multe tipuri de lapte vegetal, cum ar fi de soia, migdale, vanilie sau cocos – acestea au mai puține calorii și un gust foarte aromat. Nu cumpărați cantități foarte mari de fructe deodată, mai bine luați fructe congelate. Faceți doar cât doriți să beți pe loc sau în maxim o oră, altfel se strică rapid.

Smoothie #1: lapte + o banană + doi pumni de mix de fructe de pădure sau căpșuni sau cireșe fără sâmburi. La final, după ce turnați în pahare, puteți să adăugați scorțișoară pe deasupra.

Smoothie #2: frunze de spanac, banană și lapte de soia.

Dacă încă nu aveți încă un blender, găsiți o selecție foarte mare de blendere de calitate la Philips. Încercați să evitați să băgați în el fructe cu sâmburi (kiwi, de exemplu).

O idee de suc de fructe, care se face foarte ușor cu ajutorul unui storcător de fructe: morcovi + mere + portocale. Dacă sunteți fani ghimbir, puteți adăuga puțin. Tot la Philips găsiți și storcătoare de fructe de calitate.

Curățați blenderele și storcătoarele imediat după ce le-ați folosit, este mult mai ușor decât dacă le lăsați să “zacă”.

  1. Pina Colada

Este unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume. Se face extrem de ușor, ai nevoie doar de trei ingrediente de bază: rom alb, lapte de cocos și suc de ananas. Accesorizează cu o felie de ananas sau o cireașă. Savurează-l în timp ce fredonezi piesa cu același nume: “If you like Pina Colada…”.

 

Foto credit