Tineretul Liber iulie 21, 2006

Pe site-ul admitere.edu.ro au fost publicate astazi, 13 iulie, rapoartele finale ale admiterii computerizate – prima repartizare. Le puteti gasi si pe onlinestudet la sectiunea download.

Pentru ca repartizarea sa se faca în mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2006 a fost coordonat de specialistii MEdC înca din luna septembrie a anului 2005. În cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2006, care face parte din programul guvernamental SEI – Sistem Educational Informatizat.
Anul acesta, aplicatia a fost utilizata de 326 de operatori de la nivelul MEdC si ISJ si de peste 679 operatori din centre de examinare din toata tara. Nu au putut fi repartizati 1731 de candidati (1, 23% din total) fiindca au completat prea putine optiuni în fisa de admitere. Cei care nu au fost repartizati mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata în data de 24 iulie.
Cei 1731 candidati nerepartizati în prima etapa au la dispozitie 6.598 locuri la licee si 84.841 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. În Bucuresti, numarul locurilor neocupate dupa prima faza a admiterii este de 5.617.

Ca si în ceilalti ani, aplicatia ADLIC pune la dispozitie informatii utile privind preferintele elevilor si optiunile acestora pentru specializarile existente în licee. Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC:
specializarea la care ultima medie de admitere a fost cea mai mare a fost Matematica-Informatica, bilingv engleza, de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova
liceul fruntas în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National "Mihai Viteazu", unde media ultimului admis a fost 9.52
– judetul unde toti candidatii au fost repartizati este Braila
– peste 51% dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, în timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 72.84%.
Aplicatia „Orientare Admitere" dezvoltata de SIVECO Romania a oferit candidatilor posibilitatea de a învata cum se completeaza fisa cu optiuni, astfel încat procentul celor care au ramas nerepartizati sa fie cat mai mic.