Adina Dedu noiembrie 10, 2010

Trupa Taxi mereu ne-a surprins cand au lansat noi melodii. Memorabile sunt cantecele cu mesaj social precum „Comunitaru” , Americanofobia sau Suaue. Dar artistii de la Taxi isi pastreaza doza de romantism si demonstreaza ca sunt si o formatie care canta melodii pentru suflet.

Cel mai nou single al trupei da curs unei realitati de care atat barbatii, cat si femeile sunt perfect constienti: barbatilor le este (sau cel putin asa marturisesc ei) frica sa rosteasca cele doua cuvinte magice: TE IUBESC.

La fel de interesant este si videoclipul, produs de  Teo Trandafir: apar 26 de barbati celebri din Romania, de la jurnalisti (Robert Turcescu, Catalin Maruta) la cantareti (Adi Despot, Dan Bittman), de la actori (Vizante, Tony Grecu) la sportivi (Leonard Doroftei). Videoclipul incepe avandu-l in prim plan pe Vizante, intruchipand prototipul barbatului romantic, care merge cu flori la iubita lui, dar care nu poate sopti vorbele magice. Pe fundal negru, apar pe rand toate vedete nationale implicate in proiect, care mimeaza versurile melodiei.

„Sunt barbat, nu sunt deloc complicat…Spun deschis (…)/ Mai putin cand vine vorba despre cele doua cuvinte/ Alea pe care ai vrea sa le auzi intr-una”. Asa incepe melodia. Si scuza nu intarzie sa apara: „Nu e specific barbatesc”. O prima incercare de a sopti „cele doua cuvinte” esueaza: „Incerc, dar nu prea reusesc. Te iub……”

Urmeaza o replica, pe un ton putin frustrat: „Nu inteleg de ce nu-mi acorzi credit, nici macar cat unui caine/ Care te iubeste/ Chiar daca nu-ti vorbeste”.

Dupa trei incercari nereusite de a rosti marile cuvinte, intr-un final acestea se aud fugitiv. Deci se poate!

Si voi credeti ca nu e specific barbatesc?

Tu ce parere ai despre asta?