bogdan.daradan aprilie 20, 2010

Miruna Andreea Rosu s-a nascut pe 29 septembrie 1992 sub zodia Balantei. Desi este doar o eleva in clasa  a XI-a la Colegiului National Bilingv George Cosbuc din Capitala, Miruna Andreea Rosu joaca in piese de teatru la modul superlativceea ce o face sa fie o eleva diferita prin excelenta, iar excelenta in cazul ei e scena.

Ma consider o persoana careia ii place sa fie independenta, sunt sincera si prefer sa mi se spuna in fata ce este de zis.Prietenii ma considera o persoana de incredere pe care se pot baza oricand. Sunt foarte incapatanata si tenace si nu m-a oprit pana acum nimic ca sa joc rolul pe care am vrut sa-l joc„, ne-a spus Miruna. Dar sa pasim in spatele cortinei…

Reporter: De ce teatru?

M.A.R: Acum 7 ani am inceput sa  fac teatru dintr-o fericita intamplare. Am vazut un afis pe usa Cercului de teatru Luceafarul din cadrul Clubului Copiilor sector 5, coordonat de Gica Andrusca si am zis “De ce nu?”.  Recunosc ca daca si azi fac teatru, acest lucru se datoreaza profesorului care m-a invatat cu pasiune si daruire arta teatrala. Totul a inceput ca o joaca, o joaca ce incet incet a devenit mai mult decat o pasiune, a devenit o parte din mine si voi continua pana voi deveni o actrita recunoscuta si apreciata sau poate, cine stie un regizor de film.

Reporter: Povesteste despre piesele in care ai jucat, despre concursuri si scenele pe care ai urcat.

M.A.R.: Sunt foarte multe festivaluri si concursuri la care am participat de-a lungul timpului si la care am reusit sa castig numeroase premii ca: Festivalul de comedie “Jos Palaria”,”Licart”,”Mark Twain” si multe altele. In general, prefer rolurile negative, pentru ca mi se par mult mai ofertante si mult mai greu de jucat, mai ales pentru ca eu sunt o persoana foarte sufletista si optimista. Cea mai recenta piesa este “Chat” dupa Enda Walsh, o poveste de viata a 3 adolescente, in care sunt prezentate problemele legate de varsta asta. Cu rolul din piesa asta am reusit sa obtin premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal in cadrul festivalului “Jos Palaria”.

Reporter: Care este actorul tau preferat roman si de ce?

M.A.R: Imi place foarte mult Mircea Diaconu. Rolul lui din filmul “Filantropica” mi s-a parut foarte complex si plin de emotie.

Reporter:  Dar ai si un actor strain preferat sau o actrita?

M.A.R: De peste ocean, ii admir foarte mult pe Anthony Hopkins si pe Meryl Streep. Dupa parerea mea, sunt doi dintre cei mai buni actori ai tuturor timpurilor.

Reporter: Care este piesa ta de teatru favorita?

M.A.R.: E foarte greu sa raspund la intrebarea asta, dar cred ca una dintre piesele care m-a marcat cel mai mult a fost ”Sluga la 2 stapani” de Carlo Goldoni.

Reporter: Stiu ca recent colaborezi cu Asociatia Scoala Democratiei si esti implicata in modulul de Jurnalism. De ce ai ales Jurnalismul?

M.A.R.: Am ales Jurnalismul, pentru ca ma atrage domeniul asta si pentru ca se leaga oarecum teatrul cu presa si televiziunea, mai ales si datorita faptului ca recent presa, si in special televiziunea au devenit un circ ieftin si depravant. Vreau sa cunosc cat mai multe lucruri legate de media si sa-i aflu secretele ca sa inteleg mai bine acest sistem.

Reporter: Un mesaj pentru tineri.

M.A.R.: Daca vrei sa te cunosti mai bine  si in acelasi timp sa cunosti si caracterul uman, daca vrei sa faci parte dintr-o lume diferita si totusi atat de asemanatoare cu realitatea, dar cu adevarat speciala, atunci vino la teatru!