bogdan.daradan iunie 7, 2010

Asociaţia Pro Democraţia împreună cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, au organizat in acest week-end un concurs de dezbateri academice pentru liceenii din Bucureşti.

Concursul s-a desfăşurat la C.N. “Spiru Haret” şi au participat mai multe licee, cum ar fi “Tudor Vianu” , “I. L. Caragiale”, “Spiru Haret”, “Ion Creangă” , “Media”  şi “C. A. Rosetti”.  Echipele de tineri talentati in arta oratoriei au avut de comentat pe marginea temei “Actele de corupţie mică sunt la fel de grave ca actele de corupţie mare!?”.

Unele licee au intrat în concurs cu una, două sau chiar trei echipe. Primele patru echipe clasate s-au întâlnit duminică, 6 iunie, pentru a dezbate moţiunea “În România sunt justificate măsurile de toleranţă „0” pentru actele de corupţie, în scopul combaterii acestora”.

Locul I, respectiv locul II vor merge la faza naţională care va avea loc în septembrie 2010. Echipa C.N. “I.L.Caragiale” a ieşit pe primul loc, mergând la naţionale împreună cu o echipă a C.N. “Spiru Haret” care s-a clasat pe locul II.

Următoarele locuri au fost ocupate de C.N. “Ion Creanga” (locul III) şi o alta echipa a liceului gazdă (locul IV)

Elevii au avut posibilitatea de a-şi demonstra calităţile de oratori şi de a-şi expune punctul de vedere în legatură cu actele de corupţie, prezente atât de frecvent la noi în ţară şi nu numai. Aceştia, cât şi arbitrii au dat dovadă de fairplay şi corectitudine.

Proiectul asociaţiei Pro Democraţia “Tinerii împotriva corupţiei” nu s-a încheiat, mai multe detalii puteţi găsii pe  www.tinericorecti.ro .