Hoza Nicoleta Valeria aprilie 16, 2014

Actelier 1Pe 12 mai se deschide ACTELIER, singurul studio de workshopuri care preia tehnici din actorie pentru a fi aplicate în comunicarea din mediul de business.

Gândit ca un antrenament de 12 săptămâni, ACTELIER este locul unde îşi dau întâlnire actori profesionişti cu oameni de business, fie că sunt antreprenori, angajaţi sau angajatori.

Obiectivul principal al workshopurilor constă în dezvoltarea şi dezvăluirea unor abilităţi profesionale mai puţin exploatate, care pot transforma o situaţie obişnuită de business (întâlniri de afaceri, prezentări susţinute în faţa unui client, interviuri oferite presei sau discursuri) într-o oportunitate în carieră sau în afacerea personală: de la asumarea expunerii în faţa unei audienţe, la dobândirea siguranţei de sine raportată la interlocutori diferiţi sau perfecţionarea abilităţilor de negociere şi argumentare.

ACTELIER a pregătit cu ocazia lansării primelor workshopuri o serie de interviuri cu binecunoscuţi actori români. Marius Manole, Andi Vasluianu, Crina Semciuc şi Florin Piersic Jr. au acceptat provocarea ACTELIER de a discuta despre perspectiva lor asupra actoriei şi despre cum asumarea unor tehnici specifice acesteia poate genera un plus de creativitate şi inovaţie în activitatea profesională. Seria completă de interviuri poate fi accesată pe site-ul ACTELIER, www.actelier.eu.

Andi Vasluianu mărturiseşte: „Actoria m-a ajutat să mă înţeleg pe mine. Să-mi vad defectele, să-mi văd calităţile şi să le pun în balanţă; şi să-mi dau seama că nu pot sa traiesc nici fără defecte, nici fără calităţi. Că am nevoie de toate împreună. Actoria m-a echilibrat într-un fel”.

Întrebat care ar fi beneficiile adaptării unor tehnici din actorie la comunicarea de business, Marius Manole răspunde:„Actoria îţi dă un soi de siguranţă şi un soi de autocunoaştere. Prin actorie te poţi cunoaşte foarte bine şi dacă te cunoşti foarte bine ai mai multă încredere în tine şi ştii ce să faci cu tine pe lumea asta”.

Făcând referire la mediul de business şi la modul în care actoria îi poate influenţa pe oameni în profesia lor, Crina Semciuc declară: „I-ar ajuta sa treacă mai mult peste anumite situaţii. Pentru că în momentul în care te cunoşti foarte bine, ştii ce puncte să atingi ca să mergi mai departe. În momentul în care ai încredere în tine, lucrurile merg de la sine”.

Florin Piersic Jr. spune despre actorie, ca inovaţie pentru comunicarea din mediul de business: „Îi apropie foarte tare pe oameni. Nu mai zic de creativitate şi imaginaţie”.

Trainerii Camelia Pintilie şi Mihai Munteniţă, cu o experienţă valoroasă în actoria de film şi teatru, sunt pregătiţi cu teme şi exerciţii practice, inspirate din pregătirea actorilor profesionişti şi adaptate la experienţele individuale din drumul profesional al fiecărui participant.

ACTELIER a pregătit oferte şi reduceri pentru participanţii săi în perioada sărbătorilor de Paşte, iar înscrierile pot fi făcute până pe 10 mai inclusiv.

Pentru mai multe detalii despre ACTELIER şi înscriere, vizitaţi site-ul www.actelier.eu.

Actelier 1