cosmin iulie 28, 2015

Utilizarea unui laptop este o necesitate pentru fiecare dintre cei care isi petrec o parte din timp lucrand in fata unui computer, navigand pe internet, jucand diverse jocuri sau vizionand filme. Daca te numeri printre acestia, iata mai jos 10 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa achizitionezi un nou laptop:

  1. Pune un laptop second-hand pe locul doi.  Laptopurile sunt fragile, iar odata defectate, pot fi cu greu reparate. Riscul de a se defecta este mai ridicat la un laptop second-hand, de aceea, daca ai hotarat sa investesti, fa acest lucru pentru un laptop nou. In plus, un laptop cumparat din magazin este insotit de un certificat de garantie prin care, daca laptopul se strica, il poti duce la reparat sau chiar schimba.
  2. Decide la ce anume vei folosi laptopul.  Astfel, daca il folosesti pentru a scrie e-mail-uri sau anumite texte sau pentru a naviga pe Internet, laptopul poate avea o memorie RAM de doar 2 GB si un ecran de 13 inch. Daca vrei sa vezi filme sau sa joci jocuri va trebui ca laptopul sa aiba o diagonala mai mare, de 17 inch, si un hard disk cu o capacitate mai mare.
  3. Gandeste-te cat de portabil vrei sa fie.  Poti alege un laptop care are ecran cu diagonala in jur de 13”, 15” respectiv 17”. Cu cat ecranul este mai mic, cu atat laptopul este mai portabil, foloseste mai putina energie si are un pret mai mic, dar nu este foarte performant.
  4. Fii atent la memoria RAM. Aceasta se foloseste pentru rularea aplicatiilor si pentru stocarea informatiilor. Pretul unui laptop creste daca memoria este mai mare, dar o memorie RAM mai mare poate prelungi durata de viata a laptopului.
  5. Procesorul asigura rularea eficienta si rapida a programelor. Alege un laptop cu un procesorul dual-core sau chiar quad-core care imbunatateste mult performanta laptopului.
  6. Numarul de porturi USB.  Un laptop cu mai multe porturi USB te ajuta sa atasezi un mouse, sa introduci un USB stick, sa folosesti un hard extern sau un modem de Internet, asadar fii atent si la acest aspect.
  7. Placa de sunet si boxele.  Probabil ca o sa vrei sa te uiti la filme sau sa asculti muzica. Ia in considerare calitatea boxelor integrate si a placii de sunet.
  8. Verifica rezolutia ecranului.  Rezolutia reprezinta numarul total de pixeli continut intr-un afisaj, iar mai multi pixeli permit mai mult continut afisat pe ecran. Alege un laptop cu o rezolutie mai mare, HD.
  9. Tastatura.  Daca folosesti laptopul mai ales pentru a scrie texte, fii atent la tastatura, preferand una cu taste mai departate, pe care poti scrie mai usor.
  10. Bateria.  Durata de viata bateriei este foarte importanta atunci cand alegi un laptop. O baterie care rezista mult, iti permite sa te deplasezi fara a trebui sa incarci laptopul imediat.

Cere sfatul consultantilor din magazinul online sau fizic pe care l-ai ales. Acestia te vor ajuta sa identifici configuratia cea mai potrivita pentru nevoile tale.